Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1 iš 4 įtariamų „Vaivorykštės“ tilto padegėjų – spalvingas užribio pasaulio veikėjas

„Vaivorykštės“ tilto padegėjai netrukus bus teisiami, skelbia Kėdainių leidinys „Rinkos aikštė“. Įtariamieji bendradarbiauja su teisėsauga, vienas iš jų – policijai gerai žinomas.
Tiltas Kėdainiuose
„Vaivorykštės“ tiltas Kėdainiuose / Kristinos Kasparavičės / „Rinkos aikštė“ nuotr.

Prabėgo jau beveik mėnuo, kai Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė keturis asmenis, kurie gegužės 2 dieną padegė „Vaivorykštės“ tiltą. Tyrimas dėl šio nusikaltimo Kėdainių mieste eina į pabaigą. Byla netrukus bus perduota teismui – įtariamiems padegėjams teks atsakyti už savo veiksmus ir atlyginti padarytą žalą.

Beje, vienas iš įtariamųjų jau yra teisiamas ir dėl kito nusikaltimo. Šis vyriškis – puikiai žinomas teisėsaugos institucijoms.

Vienas iš sulaikytųjų jau buvo teisiamas už dvi nusikalstamas veikas, tilto byla jam – trečioji.

Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Šiulys, kontroliuojantis atliekamą ikiteisminį tyrimą, tikino, kad šiuo metu jau yra sprendžiami civilinės atsakomybės klausimai, mat padegėjai Kėdainių rajono savivaldybei padarė 25 tūkst. eurų žalą.

„Byla dar tiriama, bet tyrimas jau eina į pabaigą. Byloje jau eina kalba apie civilinius ieškinius“, – sakė tyrimui vadovaujantis pareigūnas.

Suprasti akimirksniu

  • Vienas iš Kėdainių miesto simbolių – „Vaivorykštės“ tiltas degė gegužės 2-osios naktį, 03.34 val.
  • Gaisro metu dalis tilto išdegė, dėl to Kėdainių rajono savivaldybei buvo padaryta 25 000 eurų žala.

Ar įtariamieji prisipažįsta kaltę?

„Kalbėti apie tai dar būtų ankstoka. Kiek man žinoma, vieno iš šioje byloje esančių įtariamųjų dar viena byla šiuo metu nagrinėjama teisme. Jis kaltinamas dar ir kitais nusikaltimais. Šio žmogaus atžvilgiu buvo pradėtas ne vienas ikiteisminis tyrimas. Jis buvo teisiamas už dvi nusikalstamas veikas. Tilto byla – tai bus dar viena jo byla“, – pasakojo prokuroras T.Šiulys.

„Rinkos aikštė“ pasidomėjo, ar kuris nors iš įtariamųjų prisipažino, kad būtent dėl jo veiksmų užsidegė tiltas. Taip pat domėtasi, ar įtariamieji gailisi, ar bendradarbiauja su teisėsauga ir atskleidžia visas kraupios nakties detales.

„Statusas visų keturių kol kas vienodas – visi jie yra įtariamieji.

Galima įvardinti, kad visi įtariamieji bendradarbiauja su policija, teikia pareigūnams informaciją. Kiekvieno kaltė bus vertinama skirtingai.

Vienas gali sakyti, kad aš prisipažįstu, kitas gali sakyti, kad aš tik šalia buvau, bet nieko nedariau. Tų niuansų gali būti įvairių“, – kalbėjo T.Šiulys.

Vienas gali sakyti, kad aš prisipažįstu, kitas gali sakyti, kad aš tik šalia buvau, bet nieko nedariau.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariate netrukus po padegimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Policijos pareigūnai per savaitę nustatė keturis Kėdainių miesto gyventojus, kurie, kaip įtariama, įvykdė šią nusikalstamą veiką. Vienas iš jų – nepilnametis. Įtariamiesiems, jei bus įrodyta jų kaltė, gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius