Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 27 /08:29

13-mečio budeliai vėl teisme: vasarą jie žudė vaiką, apsvaigę nuo narkotikų ir alkoholio

Vilniaus apygardos teismas sprendžia dėl suėmimo pratęsimo dviem nepilnamečiams, kurie kaltinami praėjusią vasarą atėmę mažamečio kiemo draugo gyvybę. Artimiausiu metu planuojama atversti ir pagrindinę visuomenę sukrėtusio nusikaltimo baudžiamąją bylą.
Trylikamečio nužudymo vieta
Trylikamečio nužudymo vieta / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vasarinė trylikamečio žmogžudystė Vilniuje rudens pabaigoje vėl tapo karšta aktualija: nuo liepos suimti įtariamieji dabar vėl atvežti į teismą, prokuratūra prašo tęsti jiems jau 5 mėnesius taikomą suėmimą.

Posėdžiai dėl dviem įtariamiesiems žudikams taikomų griežčiausių kardomųjų priemonių sostinės teisme buvo rengiami ankstų antradienio rytą. Pirmasis įtariamasis 8.00 val. atvestas tarnybiniu Vilniaus apygardos teismo koridoriumi ir svarstymas vyko už uždarų durų. Netrukus konvojaus pareigūnai pristatė ir antrą įtariamąjį.

Suprasti akimirksniu

  • Komos būsenos trylikametis į ligoninę iš Vandentiekio gatvės Vilniuje atvežtas birželio 30 dieną, šeštadienį 17.30 val.
  • Jis patyrė galvos, veido bei viso kūno sumušimus. Jaunuolis sekmadienį, liepos 1 dieną, 6 valandą ryte mirė ligoninėje.
  • Kriminalistai operatyviai sulaikė 16 ir 17 metų įtariamuosius. Vaikinai pripažino kaltę, teismas netrukus leido juos suimti.
  • Teisėsauga skelbė, kad atkurta visa nusikaltimo eiga, apklausti nepilnamečiai liudytojai. Pareigūnai svarsto, kad 13-metis galėjo būti nužudytas spontaniškai.
  • Kita 15min plėtota nusikaltimo versija: trylikamečiui egzekucija surengta už pokalbį su policija. Kai kurių šaltinių teigimu, prieš pat nužudymą nepilnametis liudijo pareigūnams, tai ir galėjo tapti susidorojimo priežastimi.

Paaiškėjo, kad suėmimo terminą abiem vaikinams prašoma pratęsti dar bent 2 mėnesiams.

Taip pat antradienį paaiškėjo, kad vienas iš vaikinų išgirdo nuosprendį kitoje byloje, ir norėtų būti išsiųstas jo atlikti į nepilnamečių pataisos namus.

Bylą kuruojantis prokuroras Mindaugas Jancevičius informavo, kad pagrindinės trylikamečio nužudymo bylos nagrinėjimui yra numatyti trys posėdžiai, procesas prasidės sausį.

Gyvybę atėmė apsvaigę

Kaip išvakarėse informavo Generalinė prokuratūra, didelį visuomenės atgarsį sukėlusi mažamečio nužudymo byla jau yra perduota teismui.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, vadovavęs ikiteisminiam tyrimui, surašė kaltinamąjį aktą ir Vilniaus apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo. Kaltinimai šioje byloje pareikšti dviem nepilnamečiams asmenims, rašyta pranešime

Tragedija pasibaigusios muštynės įvyko šių metų birželio 30 d. Vilniuje, Vandentiekio gatvėje. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad du nepilnamečiai asmenys be jokios aiškios priežasties, iš chuliganiškų paskatų, į nuošalią vietą nusiviliojo mažametį, kur jį itin žiauriai sumušė. Ligoninėje jam buvo diagnozuota koma, galvos ir viso kūno daugybiniai sumušimai. Liepos 1-osios rytą nuo patirtų itin sunkių sužalojimų paauglys ligoninėje mirė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių, psichotropinių medžiagų.

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai R.R. ir D.Š. tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių, psichotropinių medžiagų. Po nusikaltimo padarymo jie slėpėsi vieno pažįstamo bute, tačiau jau kitą dieną, liepos 1-ąją, buvo sulaikyti policijos pareigūnų. Prieš šio nusikaltimo padarymą nepilnametis R.R. jau buvo anksčiau teistas dėl vagystės, D.Š. – dėl vagysčių, plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Kaltinamieji nepilnamečiai bylos nagrinėjimo laukia suimti.

Nusikaltimo padarymo metu abu kaltinamieji buvo nepilnamečiai, tad maksimali jiems gresianti bausmė yra laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius