Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17 /10:14

130 km/h su „CityBee“ lėkęs ir merginą pražudęs R.Savukynas teisme: gresia 0,8 mln. eurų ieškinys

Sostinėje atversta baudžiamoji byla dėl rezonansinio eismo įvykio. Teismo procesą dėl formalių, o tuo pačiu ir objektyvių priežasčių teko iškart atidėti. Teismo salėje teisiamasis pamėgino atsiprašyti dukters netekusių sutuoktinių. Po posėdžio Raimundas Savukynas žurnalistams nepratarė nė žodžio, o aukos tėvas išliejo dalį susikaupusio skausmo ir nevilties.
Raimundas Savukynas
Raimundas Savukynas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Neblaivus nuomotą automobilį vairavęs ir avariją, kurioje žuvo žmogus, sukėlęs vilnietis Raimundas Savukynas (gim. 1963 m.) sulaukė teismo.

Tiesa, teismas iškart paskelbė, kad byla penktadienį nebus svarstoma, nes tik šiandieną atsakovu į procesą įtraukta draudimo bendrovė, kurios atstovė nėra susipažinusi su ieškiniais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Girtas „City Bee“ vairuotojas pražudė merginą
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Girtas „City Bee“ vairuotojas pražudė merginą

Eismo įvykio metu žuvo pavėžėjimo įmonės automobiliu važiavusi jauna mergina, o jo vairuotojas ir dar vienas keleivis patyrė nesunkius sužalojimus. Kitame automobilyje buvę žmonės nenukentėjo, tačiau transporto priemonė buvo apgadinta.

Po eismo įvykio alkotesteriu jam buvo nustatytas 1,51 promilės girtumas, kraujyje rasta 1,56 promilės etilo alkoholio.

Lietuvos teismo ekspertizės centro pateiktoje išvadoje nurodoma, kad bendrovės „Spaudos kontūrai“ direktoriaus pavaduotojo R.Savukyno vairuoto automobilio greitis prieš pat susidūrimą ir susidūrimo metu viršijo 130 km/h.

Proceso dalyviai penktadienį susirinko, todėl aptarė keletą su byla susijusių klausimų. Vienas tokių – R.Savukynui paskirta kardomoji priemonė. Kaip žinoma, kaltinamajam neskirtas suėmimas, tačiau taikomas pasižadėjimas neišvykti ir 5 000 eurų užstatas. Kaltinamojo advokatas paprašė šio užstato nebetaikyti, lėšas grąžinant ne jam, o nukentėjusiesiems. „Tikslas yra pradėti atlyginti žalą nukentėjusiesiems“, – sakė gynėjas.

VIDEO: Prasidėjo Raimundo Savukyno teismas

„Iki šiol mano atstovaujamiesiems nėra atlyginti nė vieno euro žalos. 5 000 eurų suma, mano nuomone, yra labai menka. Ypač palyginti su nukentėjusiųjų pareikšta 820 000 eurų žalos suma“, – kalbėjo žuvusios merginos šeimai teisme atstovaujantis advokatas.

Jis pridūrė, kad jei kaltinamasis tikrai norėjo atlyginti bent šiek tiek žalos, galėjo rasti savo lėšų, juolab yra dirbantis, turi turto.

Po posėdžio R.Savukynas, žurnalistams neprataręs nė žodžio, skubėjo apleisti teismo rūmus. Tuo metu dukters per jo sukeltą avariją netekęs Rimas Grigas pareiškė, kad tokie žmonės dar iki teismo turėtų būti pasodinti į kalėjimą, o ne vaikščioti laisvėje, galbūt ir toliau keldami mirtiną grėsmę aplinkiniams.

VIDEO: „CityBee“ avarijoje pražudytos merginos tėvas R.Grigas: „Žudikas vaikšto po miestą“

Toliau teismas žada tęsti darbą birželio 14 ir birželio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius