-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2,69 promilės įpūtęs lenkas Marijampolės pareigūnams siūlė 35 eurų kyšį

Antradienį apie pusę dešimtos vakaro Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojai gavo pilietiško vairuotojo pranešimą apie tai, kad Marijampolės savivaldybės teritorijoje, kelyje Kaunas-Marijampolės-Suvalkai, važiuojant nuo Kalvarijos link Marijampolės, pavojingai manevruoja krovininis automobilis „Renault Magnum“ Lenkijos Respublikos valstybinio numerio ženklais.
Reido akimirka
Reido akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.


Marijampolės pareigūnai skubiai reagavo ir netoli Marijampolės sustabdė minėtą vilkiką. Paaiškėjo, kad jį vairavo 54-erių metų Lenkijos Respublikos pilietis. Pareigūnams bendraujant su vairuotoju nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Siekiant įvertinti šio asmens bendrą būklę, lenkui suprantama rusų kalba, buvo pasiūlyta eiti tiesia linija – „pėda už pėdos“ ir stovint, rankos pirštu pataikyti į nosies galą. Bet lenkas buvo tokios būklės, kad jam šie testai buvo tiesiog „misija neįmanoma“. Tuomet jam teko pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Vilkiko vairuotojas į jį pripūtė 2,69 promilės alkoholio (sunkus girtumo laipsnis) ir dėl to neprieštaravo.


Tačiau, kai pareigūnai, ketindami surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, girtutėlį vilkiko vairuotoją nusivedė į tarnybinį automobilį, jis atsitokėjo ir pradėjo prašyti pareigūnų jo pasigailėti. Ir ketino atsilyginti. Pareigūnai įspėjo neblaivų vairuotoją apie gresiančią atsakomybę dėl pareigūno papirkimo, tačiau lenkui tai buvo nė motais.  Jis ir toliau prašė nerašyti protokolo ir tarnybiniame automobilyje, ant daiktadėžės, esančios tarp priekinių sėdynių, padėjo 35 eurus.

Pareigūnai sąžiningai vykdė savo pareigas, o Lenkijos piliečiui, kuris buvo apklaustas, jo vilkikas sulaikytas,  teks atsakyti ne tik už tai, kad pažeidė Kelių eismo taisykles, bet ir už pareigūnų papirkimą.

Marijampolės policija dėkoja pilietiškiems asmenims, kurie neabejingi  mūsų visuomenėje vis dar egzistuojantiems negatyviems reiškiniams, kurie gali sukelti pavojų visuomenei ar net atimti gyvybę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius