Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2007-ųjų kovo 11-osios gaisro Žirmūnuose tyrimas artėja pabaigos link

Tragiško gaisro Žirmūnuose, nusinešusio šešias gyvybes, bylos tyrimas artėja pabaigos link. Manoma, kad dar šiemet ji pasieks teismą.
2007-ųjų kovo 11-osios tragedijos akimirka
2007-ųjų kovo 11-osios tragedijos akimirka / Andriaus Vaitkevičiaus ir 15min.lt archyvo nuotr.

„Pagrindiniai procesiniai veiksmai yra atlikti. Visi to namo esami, buvę gyventojai apklausti, surinkti pagrindiniai duomenys, beliks įvertinti juos ir priimti sprendimą. Paskutinis mūsų elementas, prieš priimant mums galutinį sprendimą, dar užklausti visuomenės – gal ji kažką atsimins. Aštuoneri metai praėjo, bet pabandyt verta“, – BNS penktadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Uldukis.

Byloje nukentėjusiais dėl 2007 metų kovą kilusio gaisro, kai žuvo šeši žmonės ir 22 buvo sužeisti, nukentėjusiais yra pripažinta per 60 žmonių.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas penktadienį viešai paprašė atsiliepti dar neapklaustus nukentėjusiusius ir liudytojus.

Įtarimai dėl tyčinio nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu pareikšti šiame name gyvenusiam vyrui, jis buvo sulaikytas tik pernai gruodį.

Įtariamasis laikomas suimtas, neseniai Apeliacinis teismas atmetė įtariamojo gynėjo skundą ir paliko galioti teismo nutartį, kuria suėmimas paskirtas iki gruodžio 9 dienos. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyras yra pakaltinamas.

Byla dėl tragiško gaisro kurį laiką buvo sustabdyta, anksčiau tyrė Vilniaus miesto apylinkės, paskui Vilniaus apygardos prokuratūra. Ir tada buvo nustatyti įtariamieji, tačiau kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Padegimai šiame name nesiliovė ir po 2007 metų – padegimus tyrė Vilniaus policija, šiuo metu bylą tiria prokuratūra ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Įtariama, kad vyras, kuris dabar suimtas dėl prieš aštuonerius metus kilusio gaisro, yra įvykdęs ir daugiau padegimų ir ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Tuose gaisruose žmonės nežuvo.

Manoma, kad vyras buvo sukėlęs ir dar vieną gaisrą, be 2007 metais kilusio gaisro, Žirmūnų gatvės 93–iajame.

Pernai gruodžio pradžioje užsidegus sendaikčiams daugiabučio laiptinėje, iš jo evakuota dešimt žmonių.

Atvykus ugniagesiams, daugiabučio namo pirmo aukšto laiptinėje prie lifto degė sukrauti sendaikčiai, laiptinėje buvo dūmų. Per gaisrą apdegė lifto durys, koridoriaus durys, durys, vedančios prie šiukšlių išmetimo vamzdžio. Aprūko pirmo, antro ir trečio aukšto laiptinė.

Iš dūmų pilnos laiptinės evakuoti šeši žmonės, iš butų viršutiniuose aukštuose evakuoti dar keturi, iš jų vienas vaikas. Tris žmones apžiūrėjo greitosios medicinos pagalbos medikai, tačiau pagalbos neprireikė.

Didelis gaisras šiame daugiabutyje buvo kilęs 2007 metais kovo 11-osios paryčiais. Be šešių žuvusiųjų, dar 22 gyventojai buvo traumuoti.

Tarp žuvusiųjų buvo poetas ir scenaristas Mantas Gimžauskas, fotografas ir poetas Remigijus Audiejaitis, buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

Tąsyk ugniagesiai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai, o namo avariniai išėjimai užversti šiukšlėmis ir įvairiais senais rakandais.

Šiuo metu daugiabutyje veikia bendrija, bendrosios patalpos stebimos vaizdo kameromis. Po vyro sulaikymo gaisrai name liovėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius