-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015-ųjų metų bėgliui Igoriui Molotkovui – 4 metai ir 4 mėnesiai už grotų

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas skelbia nuosprendį 2015-ųjų metų bėgliui Igoriui Molotkovui. Daugybę kartų teistas narkomanas, grasinęs atimtu automatu policijos pareigūnams, už grotų praleis 4 metus ir 4 mėnesius. I. Molotkovas teismo nuosprendžio skųsti neketina.

2015-ųjų lapkritį Igorio Molotkovo pabėgimas ant kojų sukėlė šimtus policijos pareigūnų, išjudino vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio kėdę ir patyčių objektu pavertė neužtaisyto automato išsigandusį patyrusį Švenčionių rajono patrulį.

Stebuklingas pabėgimas

Lapkričio 19 dieną du Švenčionių rajono policijos patruliai vežiodami I.Molotkovą po gydymo įstaigas užsuko į Vilniaus miesto 6-ąjį policijos komisariatą.

Trumpam iš mašinos komisariato kieme išlipę pareigūnai automatą paliko ant priekinės sėdynės. Jis pats sėdėjo ant galinės sėdynės. Jo rankos buvo surakintos priekyje, tačiau vienas paliktas I.Molotkovas sugebėjo pačiupti automatą.

Jauna Švenčionių rajono policijos patrulė grįžo prie automobilio ir atidariusi dureles pamatė į save nukreiptą automatą, kuriuo grasindamas I.Molotkovas reikalavo, kad pareigūnė sėstų atgal į policijos mašiną.

 
VIDEO: Policijos paviešintas Igorio Molotkovo pabėgimo įrašas (vaizdas iš policijos kiemo)
VIDEO: Policijos paviešintas Igorio Molotkovo pabėgimo įrašas (I)

Įvykio vaizdo įraše galima girdėti, kaip policininkė bando raminti automatą pačiupusį I.Molotkovą ir praneša kolegai, kad jie turi problemų. Policininkas išsigandęs sprunka gelbėtis į komisariatą, o paskui jį pasileidžia ir jauna pareigūnė. Vėliau šmėsteli I.Molotkovas, kuris greitu žingsniu nueina link tvoros, ją peršoko ir pranyksta tamsoje.

Sulaikyti ginkluotą bėglį sostinėje buvo stabdomas eismas, virš miesto skraidė sraigtasparnis, didžiulės policijos pajėgos naršė miestą, bet rasti automatą pagrobusio I.Molotkovo niekaip nepavyko.

15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės
15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės

Tuo tarpu I.Molotkovas atsirakinęs antrankius plastmasine šiukšle ir pasižymėjęs troleibuso bilietą viešuoju transportu grįžo namo, išvengdamas policijos pasalos. Tik po 5 valandų, kai apie jo grįžimą policijai pranešė kaimynai, I.Molotkovas buvo sulaikytas namuose sostinės Pelesos gatvėje.

4 metai ir 4 mėnesiai už grotų

I.Molotkovas net 126 kartus yra baustas administracine tvarka ir 15 kartų teistas, todėl prokurorė siūlė jį išsiųsti už grotų 4 metams ir 8 mėnesiams. Tačiau kaltinamojo advokatė mano, kad tokia bausmė I.Molotkovui yra per griežta, nes bėglys neva pagriebė automatą iš susijaudinimo ir dėl narkotikų poveikio.

I.Molotkovas mano, kad joks kitas teismas jam neskirs mažesnės bausmės.

Tuo tarpu garsus bėglys stojęs prieš teismą pripažino, kad nuoširdžiai gailisi dėl tokį atgarsį visoje šalyje sukėlusio poelgio.

„Labai gailiuosi ir norėčiau atsiprašyti pareigūnų ir visų kitų, kurie nukentėjo tą vakarą, jeigu jie būtų čia. Nieko nenorėjau nušauti, o tiesiog susirinkti daiktus ir toliau atlikti bausmę“, – teismo posėdžio metu sakė I.Molotkovas.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas pripažino I.Molotkovą kaltu pagal visas inkriminuojamas veikas: dėl šaunamojo ginklo pagrobimo panaudojant psichinį smurtą bei neteisėto jo gabenimo, taip pat dėl to, jog naudodamas psichinę prievartą reikalavo, jog valstybės tarnautojai atliktų veiksmus jo naudai.

Teismas atsižvelgė į tai, jog vyras 126 kartus baustas administracine tvarka, 15 kartų teistas ir niekur nedirba. Atsižvelgta ir į tai, jog bėglio veiksmai buvo spontaniški, neplanuoti.

„Kaltinimai pasitvirtino visiškai, todėl I.Molotkovas turi būti izoliuotas. Už nusikaltimus teismas nusprendė I.Molotkovą pripažinti kaltu, tačiau kadangi kaltinamojo veiksmai nebuvo planuoti, teismas skiria ketverių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurią kaltinamasis turės atlikti pataisos namuose“, – pranešė Vilniaus apygardos teismo teisėja Aiva Survilienė.

Nuosprendžio neskųs

Kadangi byla buvo išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, o I.Molotkovas prisipažino esantis kaltas, todėl laisvės atėmimo bausmė jam sumažinta vienu trečdaliu.

Vilniaus apygardo teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniams teismui, tačiau I.Molotkovas mano, kad teismo paskirta laisvės atėmimo bausmė jam yra pagrįsta, todėl nuosprendžio skųsti neketina.

„I.Molotkovas mano, kad joks kitas teismas jam neskirs mažesnės bausmės“, – trumpai I.Molotkovo likimą komentavo jam atstovaujanti advokatė Elena Šajaukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius