Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2017-ieji juodosios statistikos veidrodyje: daugėjo ir žuvusių gaisruose, ir keliuose

Žiūrint formaliai, pernai blogėjo tiek tragiškų avarijų, tiek gyvybes nusinešusių gaisrų statistika. Tačiau neigiamas pokytis – labai simbolinis. 15min atkreipia dėmesį, kad kai kurie šalutiniai rodikliai kaip tik teikia vilties: gaisruose mažėjo sužeistųjų, krito girtų vairuotojų sukeltų įskaitinių avarijų skaičius, taip pat gelbėtojai sulaukė mažiau melagingų iškvietimų.
Alytuje kaktomuša susidūrė sunkvežimis ir į jį įvažiavęs lengvasis automobilis
Asociatyvi iliustracija / alytausgidas.lt nuotr.

Per praėjusius 2017 metus šalyje kilo 9 405 gaisrai, kuriuose žuvo 104 žmonės, antradienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Tuo metu žuvusiųjų gaisruose metinis skaičius dar ankstesniu laikotarpiu (2016 m.) buvo kiek mažesnis – 101.

Pagal PAGD skelbiamą statistiką, užpernai ugnies nelaimėse buvo traumuoti 205 asmenys, o pernai šis skaičius sumažėjo iki 181.

2016 m. ugniagesiams gelbėtojams nuo žūties gaisruose pavyko išgelbėti net 635.

2017 m. statistikos veidrodyje šis skaičius, kurio tikriausiai neišeina vertinti nei teigiamai, nei neigiamai, yra 549.

Melagingų pranešimų ugniagesiams skaičius pernai siekė „tik“ 136, kuomet užpernai gelbėtojams be reikalo per visokius piktavalius kažkur lėkti teko net 153 kartus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) pernykštės avaringumo statistikos iki antradienio popietės dar nebuvo apibendrinusi. Tačiau pagal 2017-ųjų metų pabaigos rodiklius galima daryti išvada, kad žuvusiųjų keliuose, nors ir labai nežymiai, padaugėjo.

Prieš metus LKPT skelbė, kad 2016 metais šalies keliuose žuvo 188 žmonės.

2017 metais iki gruodžio 29 d. Lietuvoje eismo įvykiuose buvo žuvę jau 192 žmonės. Kita vertus, kaip 15min jau atkreipė dėmesį naujausioje kriminalinėje metinėje apžvalgoje, nuolatiniai policijos reidai ir teisinis bei moralinis nepakantumas vairuojantiems girtuokliams iš dalies pagerino eismo saugumo situaciją.

2017-iesiems einant į pabaigą, girtų vairuotojų sukeltų avarijų, per kurias sužeisti žmonės, skaičius buvo apie 30 proc. mažesnis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu užpernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius