Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

30 tūkstančių išviliojusių telefoninių sukčių laukia teismas

Klaipėdos pareigūnai baigė tyrimą dėl grupės asmenų , kurie įtariami telefoniniu sukčiavimu. Klaipėdiečiai dirbo pagal visiems gerai girdėtą modelį – pranešdami nukentėjusiesiems apie jų šeimų narių ar artimų giminaičių neva padarytus nusikaltimus, taip pat platino narkotikus.
Klaipėdos policija sulaikė įtariamuosius sukčiavimu.
Klaipėdos policija sulaikė įtariamuosius sukčiavimu. / Klaipėdos VPK nuotr.

Įtariama, kad prisistatydavę šeimos nariais ar artimais giminaičiais kaltininkai reikalavo sumokėti pas nukentėjusiuosius į namus atvykusiems asmenims už tai, jog teisėsaugos institucijos nepradėtų neva padarytų nusikaltimų ikiteisminių tyrimų, jog būtų atlyginta turtinė (neturtinė) žala, kad būtų sumokėta už gydymą ir pan. Nustatyta, kad nusikaltimus organizavo Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmes atliekantys asmenys, kurie tiesiogiai skambino nukentėjusiesiems ir reikalavo pinigų.

Šešiolikai inkriminuojama 20 nusikalstamų veikų. Nukentėjusiesiems padaryta apie 30 000 Lt turtinė žala.

Tyrimo metu iš kaltininkų paimti ne tik, įtariama, nusikalstamai veikai panaudoti mobiliojo ryšio telefonai, jų SIM korteles ir pan., bet ir dideli kiekiai heroino bei naujos psichotropinės medžiagos.

Automobiliu „Mercedes Benz“ važiavusius ir narkotines (psichotropines) medžiagas į Klaipėdą gabenusius kaltininkus sulaikyti uostamiesčio teisėsaugininkams talkino Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto įgijimą apgaule (sukčiavimą) numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

VIDEO: Klaipėdoje baigtas didelis tyrimas dėl sukčiavimų ir kvaišalų platinimo

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius