Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 vaikų tėvas nuo skurdo bėgo prekiaudamas kontrabanda – įbrido į dar didesnį

Vilniuje policijos pareigūnams įkliuvo vyras, kuris savo bute laikė daugiau nei 500 įvairių kontrabandinių cigarečių. Nuo skurdo bėgęs vyras dėl tokių savo veiksmų įbrido į dar didesnį nepriteklių, nes teko sumokėti nemažą baudą.
Nerimas
Nerimas / „Shuterstock“ nuotr.

Pareigūnai vyro bute rado 529 įvairių pavadinimų cigarečių pakelius, kurie buvo nepažymėti banderolėmis, laikytų cigarečių bendra vertė – 1518,23 eurų, tai sudaro 39,95 minimalių gyvenimo lygių (MGL).

Už nelegalių rūkalų gabenimą, kuomet jų vertė yra mažesnė nei penkiasdešimties (MGL) dydžio suma, numatytos baudos nuo vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių iki dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių eurų su kontrabandos daiktų, taip pat gabenimo ir kitų priemonių, skirtų kontrabandos daiktams per Lietuvos sieną gabenti arba jiems slėpti, konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Vyras kaltę dėl padaryto pažeidimo pripažino visiškai, nuoširdžiai gailėjosi. Prašė jam skirti mažesnę baudą nei sankcijoje numatyta minimali bauda, kadangi jo turtine padėtis yra sunki, turi daug kreditorinių įsipareigojimų, su žmona augina keturis vaikus, jo pajamos, nors ir dirba dvejuose darbuose, nėra didelės. Taip pat teismo prašė jam skiriamos baudos mokėjimą išdėstyti dalimis.

Vilniaus miesto apygardos teisme svarstant bylą įvertinta, kad vyras prisipažino padaręs pažeidimą bei nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Vertinant padaryto pažeidimo pavojingumą ir sankcijoje numatytos minimalios nuobaudos dydį, jų proporcingumą, adekvatumą, atsižvelgta į tai, kad vyras pripažino savo kaltę, dėl savo elgesio gailėjosi, anksčiau administracine tvarka nebaustas, duomenų apie teistumą nepateikta, jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę, į tai, kad nenustatyta jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių.

Teismas vyrui skyrė 700 eurų baudą – t. y. perpus mažesnę, nei numatyta įstatyme. Argumentuota, kad auklėjamieji nuobaudos tikslai šiuo atveju bus pasiekti.

Atsižvelgiant į bylos medžiagą, administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens prašymą, paskirtos baudos mokėjimas išdėstytinas 12 mėnesių laikotarpiui. Taip pat konfiskuoti kontrabandinės cigaretės.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius