-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 prisigėrę šiauliečiai „linksminosi“ daužydami benamį, kol jį užmušė

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas toliau nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau teisti penki šiauliečiai: Mindaugas Dumša, Mindaugas Andrulis, Tomas Romanovas, Rolandas Rumbauskas ir Mantas Šertvytis, kaltinami įvairiais nusikaltimais dėl chuliganiškų paskatų – bejėgiškos būklės žmogaus nužudymu, fizinio skausmo sukėlimu, viešosios tvarkos pažeidimu.
Agresija
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

Kaltinamųjų amžius – nuo 20-ies iki 39-erių metų. Bylą nagrinėja teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija. Gruodžio 14 d. paskirtame teismo posėdyje numatytos baigiamosios kalbos, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Pirmadienį teismas baigė kaltinamųjų apklausą. Keturi kaltinamieji savo kaltę pripažino, teigė besigailį dėl padaryto nusikaltimo. M.Šertvytis teisme pasakė, kad savo kaltę pripažįsta iš dalies, vyras teigė aukai sudavęs tik kartą.

Bylos duomenimis, šis nemenką atgarsį visuomenėje sukėlęs nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų liepos pabaigoje Šiaulių miesto pietinėje dalyje.

Tyrimo metu nustatyta, kad vyrai vasaros vakarus leisdavo minėtame rajone vartodami alkoholį viešoje vietoje arba prie vieno iš barų.

Vieną vakarą 20-metis M.Dumša ir 39-erių R.Rumbauskas prie butelio sugalvojo surasti pažįstamą benamį, kuris vieną iš jų neva buvo apvogęs.

Tą patį vakarą netoliese pamatę benamį vyrai jį suspardė ir paliko.

Dar kitą vakarą jau didesnė vyrų kompanija vakarą leido bare. Nuo alkoholio apsvaigę sugėrovai sugalvojo susirasti tą patį benamį ir vėl jį pamokyti. Savo auką jie surado netoliese ir vienas po kito benamį ėmė mušti.

Vyras buvo mušamas rankomis į įvairias kūno vietas, spardomas. Sugebėjusį pasišalinti benamį kaltinamieji susekė ir toliau mušė, o po to spruko iš įvykio vietos.

Pro šalį ėję žmonės iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau nukentėjusysis nuo patirtų sužalojimų po kelių dienų ligoninėje mirė. Byloje yra pateiktas beveik 7 tūkstančių eurų civilinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius