-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​7 km gaudynės Baltarusijos pasienyje baigėsi „VW Transporter“ avarija

Nuo kelio nulėkusiu mikroautobusu kontrabandininkai gabeno beveik 24 tūkst. pakelių cigarečių. Persekiojimas tęsėsi apie 7 kilometrus, kol netoli Lavoriškių „Volkswagen Transporter“ vairuotojas nesuvaldė mikroautobuso ir nulėkė nuo kelio.
„VW Transporter“ avarijos vietoje
„VW Transporter“ avarijos vietoje / VSAT nuotr.

Po persekiojimo Lavoriškių užkardos pasieniečiai sulaikė nuo kelio nulėkusį mikroautobusą, kuriame buvo beveik 24 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. 

Prieš vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Vitkiškių kaimo prieigose, ant patrulio tako prie sienos su Baltarusija, aptiko įtartinų pėdsakų. Informacija buvo perduota visiems apylinkėse patruliavusiems pasieniečių ekipažams.

VSAT nuotr./„VW Transporter“ prikimštas cigarečių
VSAT nuotr./„VW Transporter“ prikimštas cigarečių

Netrukus tarnybiniu visureigiu vykę VSAT pareigūnai pastebėjo iš miško keliuko į kelią Mostiškės – Lavoriškės išsukusį mikroautobusą „Volkswagen Transporter“. Jis VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas, todėl nuspręsta transporto priemonę patikrinti. Pasieniečiai mikroautobuso vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis nepakluso ir pradėjo sprukti. Jį VSAT pareigūnai nusivijo įjungę tarnybinio visureigio šviesos ir garso signalus. 

Persekiojimas tęsėsi apie 7 kilometrus, kol netoli Lavoriškių „Volkswagen Transporter“ vairuotojas nesuvaldė mikroautobuso ir nulėkė nuo kelio. Juo vykę asmenys pasinaudojo tamsa ir paspruko į čia pat augantį mišką. Bėglių paieškai buvo pasitelktas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Keturkojis pėdsakais sekė kelis kilometrus, tačiau asmenų sulaikyti nepavyko.

Mikroautobuse pasieniečiai aptiko 23 750 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais būtų beveik 51 tūkst. eurų, rašoma VSAT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Volkswagen Transporter“ ir cigaretės saugomi Vilniaus rinktinėje.

VSAT nuotr./„VW Transporter“ avarijos vietoje
VSAT nuotr./„VW Transporter“ avarijos vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius