-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

81 metų buvęs milicininkas Petras Algimantas Maknevičius pripažintas kaltu dėl trėmimų

Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl Lietuvos gyventojų trėmimo sovietų okupacijos metais pripažino 81 metų Petrą Algimantą Maknevičių, bet dėl ligos jam reali bausmė neskirta, sunkiai sergantis vyras bus stebimas.
Lietuviai tremtyje. Tubilio upe tremtiniai plukdo sielius. Tubilis, Daursko r., Krasnojarsko k., 1955 m.
Lietuviai tremtyje. Tubilio upe tremtiniai plukdo sielius. Tubilis, Daursko r., Krasnojarsko k., 1955 m. / Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro archyvo nuotr.

81-erių P.A.Maknevičius kaltintas, kad 1951 metais, būdamas sovietų okupacinės valdžios represinės struktūros pareigūnas, Ukmergės rajone atvykęs į civilio namus, prievarta išvarė jį ir jo šeimą iš namų, pristatė juos į Kėdainių geležinkelio stotį, kur perdavė traukinio viršininkui. Taip prievarta ši šeima buvo išvežta iš Lietuvos į okupavusios valstybės Sovietų Sąjungos teritoriją.

Tyrimo metu kaltinamajam konstatuotas psichikos sutrikimas – demencija sergant Parkinsono liga. Jis negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, todėl teismui buvo perduotas prokuratūros nutarimas taikyti P.A.Maknevičiui ambulatorinį stebėjimą pirminės sveikatos priežiūros sąlygomis.

Kauno apygardos teismas pripažino P.A.Maknevičių kaltu, tačiau atsižvelgęs į jo sveikatos būklę nutarė bylos nagrinėjimą sustabdyti bei taikyti jam priverčiamąją medicinos priemonę – ambulatorinį stebėjimą pirminės sveikatos priežiūros sąlygomis.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius