Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

88 metų kaunietė nepatikėjo istorija apie į nelaimę patekusį anūką ir padėjo sučiupti telefoninius sukčius

Ketvirtadienį per pietus garbaus amžiaus kaunietei paskambino nepažįstamas vyriškis, papasakojęs apie neva į nelaimę patekusį jos anūką. Sukčius teigė, kad todėl skubiai reikalingi pinigai.
Moteris, kalbanti telefonu
Telefoniniai sukčiai / J.Širkajevos nuotr.

Kauno policija praneša, kad kovo 28 d., apie 12.30 val. nenustatytas asmuo, tikėtina – kalinys, paskambinęs 88 m. gyventojais P.M., pranešė, kad jos anūkas, krisdamas nuo laiptų, sužalojo žmogų, todėl reikalingi pinigai. Apie šį skambutį senolė informavo policiją.

Netrukus pas moterį į butą atėjusi nepažįstama mergina iš jos paėmė 1,2 tūkst. Lt ir banko mokėjimo kortelę su jos sąskaitoje esančiais 10 tūkst. Lt bei PIN kodu. Įvykio vietoje Kauno apskrities VPK policijos pareigūnai sulaikė 21 m. merginą R.G.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Kauno apskrities policija ragina gyventojus būti apdairius ir sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, nereikalauja perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų. Kalbant su nepažįstamais telefonu, nereikėtų jiems pasakoti ir apie savo santaupas, atskleisti mokėjimo kortelių kodų, asmens duomenų, adreso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius