Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Abiem į kraupią „Peugeot“ avariją Vilkaviškio r. patekusiems vyrams – koma

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, praėjęs antradienis Lietuvoje buvo išskirtinai avaringa diena. Statistinius duomenis ypač pajuodino eismo nelaimė Vilkaviškio rajone, kur „Peugeot“ susidūrė su automobilvežiu: trys jaunos moterys žuvo, o vairuotojas ir priekyje sėdėjęs keleivis pateko į reanimaciją komos būsenos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Praėjusią parą, gegužės 17 d., Lietuvos keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 4 eismo dalyviai: 3 keleivės (25 metų ir dvi 26 metų) ir 1 vairuotojas (45 metų). Sužeista 17 žmonių, tarp jų – 5 nepilnamečiai. Įvykiuose nukentėjo: 9 vairuotojai (iš jų – 1 nepilnametis (17 metų motociklo vairuotojas), 6 keleiviai, 2 pėstieji.

Užregistruoti 183 techniniai eismo įvykiai.

Šiais metais (iki gegužės 18 d.), palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, pirminiais duomenimis:

užregistruoti 1 066 eismo įvykiai, t. y. 147 įvykiais (arba 16 proc.) daugiau,

žuvo 63 žmonės, t. y. 13 (arba 17,1 proc.) mažiau,

sužeisti 1 277 žmonės, t. y. 156 (arba 13,9 proc.) daugiau.

Gegužės 17 d. keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Apie 13.00 val. Vilkaviškio rajone, Rūdos kaimo teritorijoje, kelių Gižai–Pilviškiai ir Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas sankryžoje, automobilis „Peugeot 406“ (su priekaba), vairuojamas 47 metų Šilalės rajono gyventojo, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz 1841“, kurį vairavo 54 metų vyras.

Įvykio metu žuvo lengvojo automobilio trys keleivės: 25-erių ir dvi 26 metų merginos. Sužeisti to paties automobilio vairuotojas ir 27 metų keleivis, ištikti komos, paguldyti į ligoninę. Nukentėjo ir vilkiko vairuotojas.

Apie 18.04 val. Vilniuje, Salininkų ir Kelmijos Sodų gatvių sankryžoje, kelio vingyje į dešinę, vairuojamo automobilio „VW Sharan“ nesuvaldė 45 metų sostinės gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į kairę pusę ir atsitrenkė į medį. Sužeidimus patyręs vairuotojas ligoninėje mirė. Kartu važiavęs 46 metų vyras patyrė dešinės kojos lūžį – jis paguldytas į ligoninę.

Apie 14.40 val. Varėnos rajone, Vazgirdonių kaime, nuo kelio Valkininkų geležinkelio stotis–Daugai–Alytus nuvažiavo ir apvirto automobilis „Renault Mégane Scénic“. Įvykio metu sužeidimus patyrė du keleiviai: 41-erių vyras ir 61 metų moteris (pastaroji paguldyta į ligoninę).

Automobilį vairavo jo savininkė 41 metų moteris (ne tarnybos metu, neuniformuota, blaivi, turinti teisę vairuoti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyresnioji tyrėja).

Apie 16.20 val. Jonavoje, Žemaitės gatvėje, 51 metų vyro vairuojamas taksi automobilis „VW Passat“, pėsčiųjų perėjoje, partrenkė mažametį pėsčiąjį. 8 metų berniukas sunkios būklės paguldytas į ligoninės reanimaciją.

Apie 17.57 val. Mažeikių rajone, Krucių kaime, kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, esant šlapiai kelio dangai, motociklas „Hyosung“, lenkdamas automobilį „Audi A6 Avant“ (su priekaba), kuris suko į kairę, su juo susidūrė. Nukentėjo motociklą vairavęs 17 metų vaikinas (sužeistos kojos) – jis paguldytas į ligoninę. Automobilį vairavo 31 metų vyras.

Apie 18.59 val. Šiaulių rajone, Bertužių kaime, automobilis „Peugeot 206“, vairuojamas 25 metų merginos, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį netikėtai įėjusį 64 metų pėsčiąjį. Vyras patyrė galvos traumą – jis paguldytas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių. Nesunkiai nukentėjo ir vairuotoja (jai sumušta krūtinė).

Per parą – 45 girtuokliai kelyje

Per parą (gegužės 17 d.) policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 45 neblaivius vairuotojus, tarp jų – 26 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 2 vadeliotojai. Taip pat užfiksuoti 42 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 51 transporto priemonių nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejis, 58 atvejai, kai vairuotojai, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 59 saugos diržų nenaudojimo atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius