Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adutiškio pasieniečių pasala: vienas įtariamasis įkliuvo iškart, kitas – po gaudynių

Švenčionių rajone prie Adutiškio miestelio pasieniečiai surengė pasalą. Į ją pateko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių bandę gabenti Švenčionių rajono gyventojai.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Į pasalą pateko du cigarečių pasiimti atėję Švenčionių rajono gyventojai.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai, gavę kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informaciją, prie Švenčionių rajono Adutiškio miestelio aptiko krūmuose paslėptus polietileno plėvele aptrauktus 3 ryšulius. Čia stovėjo ir lengvasis automobilis. Pasieniečiai šioje vietoje, kuri yra maždaug už 2 km nuo sienos su Baltarusija, organizavo pasalą.

Po pusantros valandos VSAT pareigūnai pastebėjo, kaip prie ryšulių priėjo du asmenys ir pradėjo juos krauti į automobilį. Pasaloje buvę pasieniečiai sureagavo nedelsiant ir vieną kroviką sučiupo įvykio vietoje. Tai buvo Švenčionių rajono gyventojas. Jo bendrininkas, pamatęs pasieniečius, metė krovinį ir spruko.

Iš įvykio vietos pasišalinusio asmens paieškai VSAT pareigūnai pasitelkė kinologą su tarnybiniu šunimi. Netrukus, pasekus bėglio pėdsakais, jis buvo sulaikytas. Tai – irgi Švenčionių rajono gyventojas.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Patikrinę rastus ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abiem vyrams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius