Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Advokatas Eugenijus Senovaitis teisme pripažino paėmęs 20 tūkst. litų kyšį

Už prekybą poveikiu teisiamas advokatas Eugenijus Senovaitis Vilniaus apygardos teisme pripažino, kad iš ginamosios priėmė 20 tūkst. litų (5,8 tūkst. eurų) kyšį, tačiau neigia, jog provokavo jį duoti.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

„Sutarėme susitikti vėl laiką, kitą dieną, gegužės 26 dieną. Ji atvyko pas mane į kontorą, ji buvo viena, buvo kalbama apie bylą, ji klausinėjo, kokios yra galimybės, koks gali būti nuosprendis. Na, ir sutarėme, kad jinai atvyks kitą dieną ir atsilygins man už paslaugas. Gegužės 27-ą pusę devynių ryte atvyko jinai ir man į stalčių įdėjo 20 tūkst. litų. Šiuos pinigus pasiėmiau“, – trečiadienį teismo posėdžio metu sakė E.Senovaitis.

Jo teigimu, momento, kai į stalčių ginamoji įdėjo 20 tūkst. litų, jis nematė, tačiau prieš tai pastebėjo pinigus ginamosios rankinėje.

E.Senovaitis kaltinamas iš savo ginamosios reikalavęs didesnio nei 50 tūkst. litų (14,4 tūkst. eurų) kyšio, žadėdamas paveikti Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją, kad pastarasis, priimdamas nuosprendį E.Senovaičio ginamajai ir jos sutuoktiniui, skirtų su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes. Taip pat jis kaltinamas, kad šių metų gegužės 27 dieną savo darbo kabinete priėmė 20 tūkst. litų – dalį galimai reikalauto kyšio.

E.Senovaitis nepripažįsta, kad būtų reikalavęs kyšio ir už jį žadėjęs paveikti Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Kito teismo posėdžio metu, kurio data dar bus suderinta, liudytojais bus apklausta galimai E.Senovaičiui kyšį davusi jo ginamoji ir jos sutuoktinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius