Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aferistų skelbimai apie parduodamus automobilius: metai nauji – spąstai seni

Šeštadienį interneto portale atsirado du skelbimai apie neva parduodamus automobilius BMW ir „Audi“. Akivaizdu, kad tai jau klasikiniais vadinami spąstai pirkėjams, kai prašoma pervesti avansą už neva parduodamas neegzistuojančias transporto priemones.
Neva parduodamas „Audi“ automobilis
Neva parduodamas „Audi“ automobilis

Vienas 15min.lt skaitytojas šeštadienį atkreipė redakcijos dėmesį į akivaizdžiai sukčiavimu kvepiančius skelbimus portale Autogidas.lt

Paskambinus nurodytu numeriu 15min.lt žurnalistui teko išgirsti guvaus „pardavėjo“ balsą, tačiau vos paprašytas viešai papasakoti, kaip sekasi ieškoti lengvatikių, aferistas padėjo ragelį.

„Parduodamas Tvarkingas BMW 320.Technine puse variklis , vaziuokle, deze, problemu neturi , pasaliniu garsu barskesiu nera.Motoras neapsitepalaves, dirba tvarkingai, kompas klaidu nemeto, pakeisti tepalai, filtrai.Salonas svarus , nepradegintas, ant kebulo rudziu , palankstymu nera .Yra menku pabraizymu ant buferiu minimaliu kurie nusipoliruos.Prie auto pridesiu Zieminius ratus su geromis m+s padangom .Dokumentai auto tvarkingi .Automobilis Luetuvoje bus Sausio 5d (antradieni). Galima isanksto rezervuoti,“ – tokio turinio skelbimas (tekstas netaisytas – red. past.) yra apie BMW 320, parduodamą už 1 600 eurų.

„Parduodamas Tvarkingas Audi A4 pampaduzas.Technine puse variklis , vaziuokle, deze, problemu neturi , pasaliniu garsu barskesiu nera.Motoras neapsitepalaves, dirba tvarkingai, pakeisti tepalai, filtrai.Salonas svarus , nepradegintas, ant kebulo rudziu , palankstymu nera .Yra menku pabraizymu ant buferiu minimaliu kurie nusipoliruos.Prie auto pridesiu Zieminius ratus su geromis m+s padangom , ir nuiimama kabli.Dokumentai auto tvarkingi .Automobilis Luetuvoje bus Sausio 5d (antradieni). Galima isanksto rezervuoti,“ – skelbiama apie „Audi A4“, už kurį prašoma vos 850 eurų.

Automobilių skelbimų portalas Autogidas.lt rekomenduoja susidūrus su situacija, kuomet pardavėjas prašo užstato dar neapžiūrėjus transporto priemonės, būti itin atsargiems.

Šiuo atveju neva parduodamų automobilių kaina yra akivaizdžiai mažesnė nei kitų panašių rinkoje.

Be to, nors nuotraukose matyti, kad jos iš tiesų darytos užsienyje, sukčiai dažnai naudoja kitų automobilių nuotraukas, paprasčiausiai rastas internete.

15min.lt skaitytojas Vitalijus savo ruožtu šeštadienio popietę dar atkreipė dėmesį, kad tas aferistas, laukiantis skambučių numeriu +370 623 95291 (nurodo miestą Kauną), taip pat yra patalpinęs skelbimą apie parduodamą žaidimų kompiuterį „Sony Playstation“, vaidindamas pardavėją iš Klaipėdos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius