Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Paleckis lieka už grotų, teismas pratęsė suėmimo terminą

Antradienį Kauno apygardos teismas pratęsė kardomąją priemonę šnipinėjimu Rusijai įtariamam Algirdui Paleckiui. Sulaikytasis areštinėje praleis dar mažiausiai tris mėnesius.
Algirdas Paleckis teisme
Algirdas Paleckis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį į Kauno teismą iš Vilniaus atvežtas A.Paleckis. Galimo šnipinėjimo Rusijai byloje įtariamam buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui buvo prašoma suėmimą pratęsti dar trims mėnesiams.

Valandą trukęs teisėjų, advokato ir prokurorės susitikimas vyko už uždarų durų, neviešame teismo posėdyje. Šiandien teismas paskelbė svarstymo rezultatus.

A.Paleckis suimtas pernai. Už grotų jis jau praleido beveik devynis mėnesius. Maksimalus sulaikymo terminas yra trys mėnesiai. Suėjus šiam terminui prokuratūra privalo kreiptis į teismą jo pratęsimui, tad tai daro jau nepirmą kartą. Visi posėdžiai apgaubti paslapties skraiste, kuri atsitiktinai nukrito A.Paleckį šiai procedūrai atvežus į Kauną.

Kaltinamąjį iš Vilniaus atgabenę pareigūnai nesitikėjo teisme sutikti žurnalistų. Bandymas užkalbinti, ilgai slėptą A.Paleckį baigėsi žurnalistų iš salės išvarymu.

VIDEO: Aukščiausio lygio slaptumas: bandymas pakalbinti prieš teismo posėdį A.Paleckį baigėsi išvarymu

Pasak sulaikytojo tėvo, Justo Vinco Paleckio, sūnus negali susitikti su artimaisiais – per devynis mėnesius jam vienintelį kartą leista susitikti su žmona.

A.Paleckis savo kaltės nepripažįsta.

Šiandien Kauno teisme sulaikymo terminas buvo pratęstas dar trims mėnesiams. Skelbiant teismo sprendimą nedalyvavo nei kaltinamasis, nei advokatas, nei prokurorai, tik būrys žurnalistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius