-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 07 23 /16:56

Aliarmas Kaune ir Lazdijuose: koronavirusu sergantis D.Armalis buvo pabėgęs nuo medikų

Ketvirtadienį karštais pėdsakais ieškotas iš ligoninės Kaune pasišalinęs ir koronavirusu sergantis asmuo. Kauno klinikinės ligoninės atstovas BNS teigė, kad pacientas pabėgo per langą: jis nejautė simptomų, ketinta jį perkelti izoliacijai į Abromiškių reabilitacijos ligoninę. Pavojingai savivaliavęs ligonis per keletą valandų surastas Lazdijų rajone.
Domininkas Armalis
Domininkas Armalis / Alytaus VPK nuotr.

Papildyta 16.56 val.: Alytaus apskrities policija ketvirtadienio pavakarę pranešė, kad asmuo iš pradžių pastebėtas einantis pėsčias Seirijų miestelyje, o netrukus ir surastas ties Straigių kaimu (Lazdijų r.).

Pradžia. Liepos 23 d. apie 10 val. Kaune iš ligoninės savavališkai pabėgo COVID-19 sergantis Domininkas Armalis, gyvenantis Lazdijuose. Tikėtina, kad asmuo iš Kauno bandė grįžti į namus Lazdijų kryptimi.

54 m. vyras yra 170 cm ūgio, normalaus kūno sudėjimo, tamsių plaukų, po sumušimo galvos kairėje pusėje uždėtas tvarstis.

Pabėgo per langą

Koronavirusu sergantis vyras iš Kauno klinikinės ligoninės ketvirtadienio rytą pabėgo per palatos, kurioje gulėjo, langą.

„Jis per langą pabėgo, nes mūsų izoliacinės palatos pirmame aukšte, jos rakinamos iš išorės. Gavosi taip, kad jis pats atsidarė tą langą ir pabėgo“, – BNS sakė gydymo įstaigos atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Jo teigimu, pacientas simptomų nejautė, todėl buvo ruošiamasi jį išleisti izoliuotis į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, kur izoliuojami lengva koronaviruso forma sergantys žmonės ir neturintys vietos saviizoliacijai.

„Jis buvo liepos 21 dieną perkeltas pas mus iš kitos gydymo įstaigos, neturėjo simptomų ir buvo nuspręsta, kad jį reikia nuvežti į izoliacijos vietą Abromiškėse. Ruošiant tuos dokumentus su mūsų transportu jį pervežti, jis ir pabėgo“, – teigė Kauno klinikinės ligoninės atstovas.

S.Tvirbutas pridūrė, teks pagalvoti apie papildomas saugos priemones, nes šis toks „pamokantis“ atvejis – pirmas šioje ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius