-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki gyvos galvos įkalintai Almai Bružaitei – dar vienas teismo smūgis

Už dvigubą vaikžudystę griežtai nuteistai A.Bružaitei apribotos ir motinystės teisės.
A.Bružaitė-Jonaitienė
A.Bružaitė-Jonaitienė / „Scanpix“ nuotr.

Savo du sūnus nužudžiusios ir iki gyvos galvos nuteistos Almos Bružaitės (buvusios Jonaitienės) mažamečiai vaikai augs su tėvu, nes jų motinai neterminuotam laikui yra apribota motinos valdžia, antradienį paskelbė Kelmės rajono apylinkės teismas, rašo delfi.lt.

„Nužudydama du savo vaikus A.Bružaitė elgėsi žiauriai kitų vaikų atžvilgiu ir tuo padarė poveikį kitiems vaikams – jie neteko ne tik brolių, bet ir motinos“, – konstatavo Kelmės rajono apylinkės teismas.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, teismas patenkino Kelmės rajono apylinkės prokuratūros prašymą ir A.Bružaitei motinos valdžią apribojo neterminuotam laikotarpiui.

Apriboti motinos valdžią prašė vaikų tėvas Virgilijus Jonaitis. Šiandienį teismo verdiktą motina A.Bružaitė ir jos gynėjai dar galės skųsti aukštesnės instancijos teismui.

15min.lt primena, jog Kelmės rajono gyventoja A.Bružaitė savo poelgiu visą Lietuvą sukrėtė 2007-ųjų kovo 20 dieną – Petrališkės kaime ji pasmaugė du savo vaikus. Bylos duomenimis, ji virve pasmaugė 8 metų Tomą, po pusvalandžio pasmaugtas ir iš mokyklos grįžęs 12 metų Mantas. Po egzekucijos nužudytų vaikų kūnus moteris šeimos automobiliu nuvežė ir išmetė į Kražantės upę.

Vaikų palaikai rasti po trijų dienų. A.Bružaitė per laidotuves vaidino sielvarto prislėgtą motiną, tačiau priremta įrodymų moteris prisipažino kalta ir davė parodymus įvykio vietoje.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 2008 metų lapkričio 18 dieną paskelbta nutartimi nuteistosios A.Bružaitės (Jonaitienės) kasacinį skundą atmetė – taip paliktas jos nuosprendis dėl kalėjimo iki gyvos galvos. Nuteistoji ne sykį bandė atnaujinti bylą, tačiau nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius