Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus pataisos namuose sulaikytas narkotikų platinimu įtariamas pareigūnas

Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.
Antrankiai
Antrankiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Departamento išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad rugsėjo 19 dieną Alytaus mieste Imuniteto skyriaus pareigūnų su įkalčiais buvo sulaikytas ilgametis Alytaus pataisos namų darbuotojas J.L. (gim. 1962 m.). Ikiteisminio tyrimo pareigūnai turi duomenų, kad šis asmuo už piniginį atlygį galėjo tiekti narkotines medžiagas Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems.

Turimais duomenimis, paimtų narkotikų vertė, jiems patekus į pataisos namus, galėjo siekti 40 tūkstančių eurų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų, o tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius