Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus rajone muitinės kriminalistai užklupo gudriai užsimaskavusius lenkų kontrabandininkus (nuotraukos)

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pirmadienį viename Alytaus rajono kaime aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį bei jame besidarbuojančius Lenkijos Respublikos piliečius. Krata atlikta ir, įtariama, jiems talkinusių lietuvių namuose, ten taip pat rasta nelegalių rūkalų.
Kontrabandininkų automobilis apleistose fermose
Kontrabandininkų automobilis apleistose fermose / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, vežti cigaretes minėti vyriškiai ketino Lenkijos kelių techninės pagalbos ženklais pažymėtu automobiliu.

Turėdami informacijos, kad Alytaus rajono Vankiškių kaime esančiose apleistose fermose galimai sandėliuojamos kontrabandinės cigaretės, muitinės kriminalistai pirmadienį apie 14 val. patikrino minėtą vietovę.

Netikėtai pasirodę pareigūnai sukėlė paniką tarp prie fermos griuvėsių besidarbuojančių žmonių. Paaiškėjo, kad du Lenkijos Respublikos piliečiai tuo metu kaip tik krovė į mikroautobuso Iveco durelėse įrengtą slėptuvę cigarečių kontrabandą.

Lenkijos pilietis L.C., išgąsdintas netikėto muitinės kriminalistų pasirodymo, net apalpo. Jam iškviesta greitoji pagalba atgaivino sveikatos sutrikimais dėl diabeto ligos besiskundžiantį lenką.

W.W., kitas Lenkijos pilietis, nesugebėjo rišliai bendrauti su pareigūnais – teigė nežinantis, nei kur esąs, nei kaip čia atsidūrė, nei ką čia veikia.

Beje, lenkų automobilis buvo pažymėtas švyturėliu ir Lenkijos kelių techninės pagalbos ženklais, manoma, kad šitaip kontrabandininkai tikėjosi sumažinti riziką įkliūti su nelegaliu kroviniu.

Iš viso mikroautobuse buvo rasta 11 500 pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis.

Kiek kitaip elgėsi prie fermos dviejuose automobiliuose lūkuriavusi alytiškių pora.

Automobilyje Citroen XM sėdintis A.B. iš pradžių atidavė pareigūnams dokumentus ir mašinos raktelius, bet paskui staiga užvedė automobilio variklį (manoma, turėjo atsarginius mašinos raktelius) ir paspruko. Sprukdamas A.B. vos nepartrenkė vieno iš pareigūnų ir tik per plauką nekliudė jų tarnybinių automobilių.

Bėglio žmona J.B., sėdinti automobilyje Citroen Picasso, nebandė slėptis nuo pareigūnų.

Nuvykę į poros namus Alytaus Vidzgirio mikrorajone, muitinės kriminalistai ten aptiko 120 pakelių kontrabandinių cigarečių „Monte Carlo“ ir „110 „Minsk“, visas – su baltarusiškomis banderolėmis. Taip pat aptikta 20 litrų skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą, manoma, naminės degtinės.

Iš viso tą dieną MKT pareigūnai sulaikė daugiau nei 70 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių.

Pareigūnų žiniomis, pasprukęs A.B. šiemet jau turėjo reikalų su teisėsauga – buvo sulaikytas savo automobiliu vežantis apie pusę tonos naminės degtinės.

Abu Lenkijos piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms, J.B. po apklausos buvo paleista, MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 1 dalį.

Beje, anot MKT pareigūnų, lenkų kontrabandininkai pastaruoju metu gana dažnai nelegalias cigaretes bando pervežti pasinaudodami įvairiais oficialių tarnybų automobiliais. Vos prieš mėnesį Budziske buvo sulaikytas greitosios pagalbos automobilis, kuriuo vežta cigarečių „Pall Mall“ kontrabanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius