Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anksčiau išteisintas Šiaulių r. valdininkas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo

Kaltu dėl kyšininkavimo pripažintam Šiaulių rajono savivaldybės skyriaus vedėjui skirta 6 000 eurų bauda, praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Nuotrauka iš stt.lt

Panevėžio apygardos teismas panaikino pirmos instancijos išteisinamąjį nuosprendį ir pripažino Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėją Saulių Darginavičių kaltu dėl kyšininkavimo. Teismas savivaldybės skyriaus vedėjui skyrė 6 000 eurų baudą ir atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje 3 metus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad S.Darginavičius, būdamas valstybės tarnautoju, savo naudai tiesiogiai priėmė kyšį iš vienos Šiaulių rajono savivaldybės administracijos viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios įmonės atstovo. Už kyšį buvo siekiama palankumo kontroliuojant šios įmonės atliekamus darbus.

Šiaulių apylinkės teismas S.Darginavičių buvo išteisinęs.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorui išteisinimą apskundus apeliaciniu skundu, nuosprendis buvo panaikintas ir savivaldybės skyriaus vedėjas pripažintas kaltu.

Šioje byloje įtarimai buvo pareikšti ir privačios įmonės darbuotojui, kuris atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šį tyrimą atliko STT Šiaulių valdyba, jį kontroliavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius