Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 31 /15:14

Anksčiau laiko laisvėje atsidūręs ir aštuonmetę sostinėje pasmaugti bandęs vyras grįžta už grotų

Antradienį vidury dienos Vilniuje, visai šalia Lazdynų ligoninės, aštuonmetę be jokios priežasties ėmęs smaugti Vitalijus Muraveiko atvesdintas į teismą. Prokurorai siekia jo suėmimo trims mėnesiams. Teismas prašymą patenkino iš dalies ir leido jį suimti dviem mėnesiams.
Įtariamasis
Vitalijus Muraveiko / Facebook nuotr.

Antrankiais surakintą drebantį vyriškį policijos pareigūnai ketvirtadienio popietę atvesdino į teismo salę, jis veidą prisidengė jam įteiktu įtarimu dėl padaryto nusikaltimo.

1954 m. gimęs V.Muraveiko išgarsėjo šią savaitę, kai gegužės 29 d. 14 val. 30 min. Vilniaus policija sulaukė pranešimo apie Šiltnamių gatvėje užpultą mergaitę. Buvo pranešta, kad vyriškis mažametę smaugė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Muraveiko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Muraveiko

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams teliko susirinkti užpuoliką, mat tėvas, pamatęs, kaip jo dukrą į miškelį nuseka nepažįstamasis, nuskubėjo paskui.

Jis atitraukė nuo aštuonmetės jau ją užgulusį V.Muraveiko ir laikė užlaužtomis rankomis iki atvykstant policijos pareigūnams.

Nukentėjusi mergaitė dėl smaugimo žymių stebėjimui buvo paguldyta į ligoninę.

V.Muraveiko dviem paroms uždarytas į areštinę, jam nustatytas 2,49 promilės girtumas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Įvykio neprisimena

Posėdyje vyras aiškino negalintis nei paneigti, nei patvirtinti įvykio aplinkybių – jis incidento paprasčiausiai neatsimena, nes buvo per girtas.

Vyras prašė teisėjo paleisti jį į laisvę bent dviem dienom, šį prašymą motyvavo tuo, kad jam reikėjo susitvarkyti dokumentus.

Kaip po teismo posėdžio sakė prokuroras, kol kas jokie kiti įtarimai, išskyrus fizinio skausmo sukėlimą, V.Muraveiko nėra pateikti.

Vyras yra dirbantis, tačiau prokuroras, nenorėdamas pakenkti įstaigos vardui, V.Muraveiko darbovietės neatskleidė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Muraveiko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Muraveiko

Paleistas lygtinai

Paaiškėjo, kad vyras iš įkalinimo įstaigos paleistas tik praėjusių metų rugpjūtį. 2013 m. V.Muraveiko teismas pripažino kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti ir pasiuntė jį į kalėjimą septyneriems metams, tačiau jis buvo paleistas anksčiau laiko.

V.Muraveiko apkaltino jį priglaudusią moterį dėl pavogtų 40 litų dar 2011 m. Šios sumos jis reikalavo taip, kad turėjo atsėdėti tris mėnesius nelaisvėje dėl grasinimo nužudyti.

Išėjęs į laisvę jis vėl užpuolė tą pačią moterį, 2012 m. rugsėjį į jos namus įsibrovęs V.Muraveiko grasino ją užmušti, vėliau bandė sužaloti peiliu. Ištrūkusi moteris nubėgo iki kelio, kur jai į pagalbą atėjo pravažiuojantys vairuotojai. Už šį įvykį teismas jį pripažino kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius