Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21 /18:09

Anonimo pranešimą, neva Vilniaus „Lidl“ parduotuvėje padėta bomba, paneigė „Aro“ vadas ir jo komanda

Trečiadienio pavakarę gavus keistoką anoniminį pranešimą apie sostinės prekybos centre neva padėtą sprogmenį, įvestas planas „Skydas“. Įvykio vietoje asmeniškai apsilankė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas. Vakarop „Aro“ vadas konstatavo, kad situacija kontroliuojama. Tuo metu sumaištį sukėlusio asmens laukia nemalonumai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Papildyta 18.09 val. Rinktinės „Aras“ vadas V.Grabauskas 15min pranešė, kad planas „Skydas“ jau atšauktas, o „Lidl“ parduotuvė sostinės S.Nėries gatvėje grįžta prie įprasto darbo ritmo. Specialistai nuodugniai patikrino visą prekybos centro pastatą ir nei sprogmens, nei kitų pavojingų dalykų nerado.

V.Grabauskas negailėjo pagyrų „Lidl“ pardavėjai, kuri nepraleido pro ausis čia apsipirkusio vilniečio žodžių apie bombą. Prekybos centro personalas pasielgė teisingai, nutraukdamas darbą ir sukeldamas ant kojų visas specialiąsias tarnybas. „Pardavėja labai teisingai padarė, kad taip sureagavo į tokį žmogaus pasakymą. Būtent tokios yra taisyklės. Niekada nežinai, kokia gali būti situacija, kol visko nepatikrini ir neišsiaiškini. Ypatingai šiais laikais yra labai svarbu, kad kiekvienas žmogus reaguotų į tokius dalykus, kaip ši kasininkė. Visą laiką geriau pasitikrinti ir išsiaiškinti, kad tikrai nieko nėra.“ – pabrėžė „Aro“ vadas.

Dėl melagingo pranešimo apie gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamojo ieško policija.

Ypatingai šiais laikais yra labai svarbu, kad kiekvienas žmogus reaguotų į tokius dalykus, kaip ši kasininkė. Ji labai teisingai padarė!

Pradžia.: 2018-03-21 apie 15.47 val. gautas pranešimas, kad parduotuvėje „Lidl“ esą padėtas sprogmuo.

Žmonės evakuoti „Lidl“ apsaugos iniciatyva, praneša policija.

Pareigūnų duomenimis, pranešimas apie tariamą sprogmenį gautas neįprastomis aplinkybėmis. Vienas solidaus amžiaus vyriškis, susimokėjęs už savo prekes, apie bombą leptelėjo išeidamas iš parduotuvės.

Pastatą sostinės Fabijoniškių rajone, S.Nėries gatvėje, saugumo sumetimais tikrina policija ir išminavimo specialistai.

Į įvykio vietą atvykęs Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas 15min teigė, kad jo pasirodymas savaime nereiškia, jog prekybos centrui grėsė ar gresia realus pavojus. Prieš 17.30 val. prekybos centras dar nebuvo galutinai patikrintas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viktoras Grabauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viktoras Grabauskas

V.Grabauskas minėjo tiesiog norėjęs šįkart iš arčiau pasižiūrėti, kaip šiame dideliame objekte sekasi darbuotis jo kolegoms išminuotojams.

Tuo metu sumaištį „Lidl“ parduotuvėje ir specialiųjų tarnybų sujudimą sukėlęs pirkėjas dar nustatinėjamas.

VIDEO: Po pranešimo apie padėtą bombą tikrinama „Lidl“ parduotuvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius