-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant čiužinio Vištyčio ežere plaukiojusį vyrą ėmė nešti į Rusiją, teko jį gelbėti

Ankstų penktadienio rytą gelbėtojai sulaukė neįprasto iškvietimo: Vištyčio ežere ant pripučiamo čiužinio plaukiojusį vyrą ėmė nešti į Rusijos pusę.
Pasienio ženklas Vištyčio ežere
Pasienio ženklas Vištyčio ežere / VSAT nuotr.

Pagalbos prašymo tarnybos sulaukė 6 val. 50 min., informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Atvykus ugniagesiams, žmogus nuo kranto buvo nutolęs apie 300 metrų.

Į pagalbą atskubėjo ir pasieniečiai, jie su kateriu pargabeno vyrą į krantą ir perdavė medikams.

Apie tai, kaip tarnybiniu kateriu atskubėję pasieniečiai Vištyčio ežere išgelbėjo vilnietį, pirmadienį pasakojama ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos paviešintame pranešime.

VSAT archyvo nuotr./Vištyčio ežeras
VSAT archyvo nuotr./Vištyčio ežeras

Neįvertinęs situacijos žvejys čiužiniu išplaukė ištraukti žuvų ieškiklio ir buvo pagautas vėjo.

Žuvų ieškikliui užstrigus ežero dugne, žvejai negalėjo jo parsitempti į krantą, tad vilnietis pripučiamu čiužiniu išplaukė atkabinti prietaiso.

Penktadienį paryčiais VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad skubios pagalbos reikia iš Vilniaus atvykusiam žvejui. Vyras buvo ant pripučiamo čiužinio Vilkaviškio rajone, Vištyčio ežere, kuriuo eina siena su Rusija.

Pasieniečiai tarnybiniu kateriu išskubėjo į ežerą. Paiešką sunkino tai, kad dar nebuvo prašvitę. Netrukus VSAT pareigūnai maždaug už 100 metrų nuo Lietuvos kranto pastebėjo ant čiužinio buvusį vyrą. Jis nekontroliavo situacijos ir buvo blaškomas vėjo bei supamas ežero vandens.

Žmogus buvo labai sušalęs ir net nesugebėjo pakelti rankų. Kateriu priplaukę pasieniečiai jį ištraukė iš vandens ir nugabeno į krantą. Čia jau laukę medikai 38-erių Vilniaus gyventojui suteikė skubią pagalbą.

Kai vyras atsigavo, pasieniečiai jį atsivežė į užkardą įvykio aplinkybėms išsiaiškinti. Paaiškėjo, kad prie Vištyčio ežero žvejoti atvažiavo vilniečiai. Jų turėtas žuvų ieškiklis užstrigo ežero dugne, jo atvykėliai negalėjo parsitempti į krantą. Tuomet 38-erių vilnietis pripučiamu čiužiniu išplaukė atkabinti prietaiso.

Gamtinių sąlygų jis neįvertino. Vėjas pagriebė nevaldomą čiužinį ir ėmė jį blaškyti po ežerą, nešti į Rusijos pusę. Vilnietis šaltame vandenyje sušlapo ir sušalo. Pasieniečių pagalbos jis sulaukė pačiu laiku, pažymima pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius