TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Antradienį Švenčionių rajone pasiklydusi grybautoja beveik po paros surasta

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vis dažniau sulaukia pranešimų apie į mišką išėjusius ir paklydusius grybautojus ar uogautojus. Būtent šie miško paklydėliai – ypač senyvo amžiaus ar prastos orientacijos – daug rūpesčių kelia ne tik jų artimiesiems, bet ir policijos pareigūnams. Jų paieškai gana dažnai pasitelkiamas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis.
Raudonikis
Asociatyvinė nuotr. / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Grybai

Antradienį, 17.40 val., į Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnus kreipėsi dvidešimt trejų vyras ir pranešė, kad 51-erių jo motina I.P. išvažiavo grybauti į mišką, prie poligono, Švenčionių rajone, ir pasiklydo.

Kartu su pasiklydusia moterimi grybavę žmonės ne iškart informavo policijos pareigūnus – iki 15 val. patys ieškojo pasiklydusios moters, tačiau jų pastangos buvo bevaisės – moters telefonas buvo išjungtas ir jos pėdsakų aptikti jiems nepavyko. Ir tik vakare sugrįžę į Vilnių apie tai informavo pasiklydusios moters sūnų, o šis – policijos pareigūnus.

Pareigūnai pasiklydusios moters paieškai pasitelkė kinologą su šunimi, tačiau ir jų pastangos nedavė rezultatų – jiems sutrukdė rudenį ypač greitai artėjanti tamsa ir dėl nepalankių oro sąlygų paieškoje negalėjęs dalyvauti sraigtasparnis su žmogų pagal jo kūno skleidžiamą šilumą aptinkančiu termovizoriumi.

Trečiadienį nuo ankstyvo ryto Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai šalia karinio poligono vykdė moters paieškas. Apie pasiklydusią I.P. buvo informuoti ir kariškiai, kurie apie 12 val. ją surado. Moteris sveika, medikų pagalbos neprireikė.

Pareigūnai įspėja, kad kariniame poligone vyksta pratybos, todėl grybauti jo teritorijoje griežtai draudžiama.

Kad grybavimas ar uogavimas netaptų sunkiu išbandymu visiems, pareigūnai dar kartą primena ir pataria būti apdairiems ir budriems: grybauti tik žinomame miške, ne vienam, stengiantis nenutolti vienam nuo kito. Didelis pagalbininkas miške – įkrautas mobiliojo ryšio telefonas, kuriuo būtų galima nedelsiant susisiekti su artimaisiais ar paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, giedrą dieną geras orientyras – saulė, visada judanti iš rytų į vakarus. Šeimos nariams vertėtų pasikalbėti su senyvo amžiaus artimaisiais, ar tikrai saugu eiti vieniems į mišką, juk jie dažniausiai nesinaudoja mobiliojo ryšio telefonais, todėl, praradus orientaciją, pagalbą prisikviesti yra sunku. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius