Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 08 /17:12

Antradienį Vilniuje pasipylė keistos avarijos, popietės ereliu tapo girtas „Škodos“ vairuotojas

Sostinėje antradienio popietę fiksuoti mažiausiai penki eismo įvykiai, o trys iš jų tarpusavyje keistai susiję. Priežastis ir paaiškinimas – eismo „šou“ surengė daugiau kaip tris promiles įpūtęs juodos spalvos visureigio „Škoda“ vairuotojas.
Avarija netoli Narbuto ir Sėlių gatvių sankryžos
Įvykio vietoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sostinėje panašiu metu susidūrė motociklai ir automobiliai, o trečia avarija, regis, irgi galėjo būti analogiško scenarijaus: motociklininko ir mašinos vairuotojo susidūrimas.

Visgi pastarasis eismo įvykis turėjo (ne)keistų tęsinių, nes „Škodos“ vairuotojas iš įvykio vietos spruko, o maždaug už kilometro dėl jo kaltės kilo dar kelios avarijos.

Apie 14.30 Vilniaus apskrities policija fiksavo eismo įvykį sostinės Žirnių gatvėje, o maždaug po 10 minučių pranešta apie avariją vadinamajame Olandų žiede. Abiejų eismo nelaimių scenarijai panašūs – susižeidė motociklininkai, susidūrę su automobiliais.

Tuo metu apie 15 val. dar viena eismo nelaimė įvyko prie vadinamojo Pedagoginio žiedo. Važiuojant nuo Geležinio Vilko gatvės į T.Narbuto gatvę susidūrė motociklas ir „Škoda“ automobilis.

Delfi.lt skelbia, kad motociklininkas griuvo, o visureigio vairuotojas turėjo priežastį sprukti – kiek vėliau pričiuptas jis pripūtė 3,01 prom. alkoholio.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Į galą taranuotas „Volvo V70“ universalas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Į galą taranuotas „Volvo V70“ universalas

Įtariama, kad sąmoningai pasišalinęs iš avarijos su motociklu vietos, apsvaigęs „Škodos“ vairuotojas per greitai ir padrikai atlėkė į T.Narbuto bei Sėlių g. sankryžą, kur taranavo į galą prie šviesoforo pristabdžiusį „Volvo V70“ universalą.

Tuo metu įtariamasis avarijos kaltininkas šoko iš savojo visureigio ir bandė pasislėpti pėsčiomis, tačiau netrukus buvo sulaikytas. Maža to, per skubėjimą ar girtumą jis nesaugiai paliko apdaužytą „Škodą“ nuokalnėje, tad ši nuriedėjo ir atsimušė į kitą transporto priemonę.

Be to, liudininkai T.Narbuto bei Sėlių gatvių sankryžoje fiksavo dar vieną nežymiai apgadintą automobilį, kuris kažkuriuo metu irgi nukentėjo nuo bėglio su „Škoda“.

Tapote vieno iš šių įvykių liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Vairuotojų pagalbinė eismo informacinė sistema „Waze“ rodė, kad transporto judėjimas ties incidento vieta (kryptimi nuo miesto centro) net ir apie 17.30 val. dar buvo sulėtėjęs vos iki 3–4 km/val. greičio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius