Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 03 /2019 01 04

Paaiškėjo antstolės R.Mikliušienės mirties priežastis: mirtinai sušalo

Nuo gruodžio 10-osios kaip dingusi be žinios ieškota kaunietė antstolė Ramunė Mikliušienė trečiadienį buvo aptikta negyva palyginti netoli namų. Smurto žymių ant kūno nebuvo. Teigiama, kad apskritai nėra jokių duomenų, jog 51 metų moteris galėjo tapti nusikaltimo auka. Ketvirtadienio popietę Kauno apskrities policija paskelbė mirties priežastį – antstolė mirtinai sušalo.
Policijos priemonės akimirkos
Kauno policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 15.40 val. Ketvirtadienį popiet Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo gavęs oficialias Teismo medicinos ekspertų išvadas.

Po atliktos moters kūno autopsijos, oficiali pirminė teismo medicinos ekspertų išvada – hipotermija (sušalimas).

Kauno apskrities policija tęsia ikiteisminį tyrimą.

„Jokių objektyvių duomenų manyti, kad antstolės Ramunės Mikliušienės mirtis buvo smurtinė, nėra“, – su rezonansine paieškų byla susijusius neįvardijamus teisėsaugininkus ketvirtadienį citavo ir portalas kauno.diena.lt.

Kaip skelbė 15min, trečiadienį popiet R.Mikliušienės (gim. 1967 m.) kūną Aukštuosiuose Šančiuose esančiame miškelyje aptiko kinologas su tarnybiniu šunimi.

„Sausio 2 d., apie 14.15 val., Aukštuosiuose Šančiuose esančiame miške Patrulių rinktinės kinologas, dirbdamas kartu su tarnybiniu šunimi, vokiečių aviganiu Barbar-Z-Danaro, aptiko moters kūną. Keturkojis pareigūnas kūną rado tarp medžių“, – buvo rašoma Kauno apskr. VPK pranešime.

Anot kauno.diena.lt anonimiškai kalbintų teisėsaugininkų, šis nuošalus gamtos kampelis, vietiniu vadinamas Ąžuolyno parku, buvo mėgstama R.Mikliušienės pasivaikščiojimų vieta.

Kūnas be jokių smurto žymių rastas, anot policijos, viduryje skardžio.

Vieną tyrimui artimą šaltinį anonimiškai yra pacitavęs ir lrytas.lt: „Viena pagrindinių versijų – nelaimingas atsitikimas, kai moteris žuvo tiesiog nukritusi nuo skardžio“. Pagal šią versiją, krisdama moteris galėjo susižeisti, o nuošalioje vietoje nesulaukusi pagalbos, tiesiog sušalo.

Šalia moters rasti ir jos asmeniniai daiktai. Tyrimas tiksliai jos mirties priežasčiai nustatyti tęsiamas.

Ministras: antstoliai vis dar sulaukia grasinimų

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius penktadienį pareiškė užuojautą mirusios antstolės Ramunės Mikliušienės artimiesiems ir visai antstolių bendruomenei.

„Sunkią netekties valandą užjaučiu antstolės Ramunės Mikliušienės artimuosius, jos bendradarbius ir visą antstolių bendruomenę. Tikiu, kad ikiteisminio tyrimo institucijos atliks išsamų tyrimą dėl jos mirties aplinkybių,“ – sako teisingumo ministras E.Jankevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius

Ministro teigimu, vis dar pasitaiko atvejų, kai antstoliams, vykdantiems savo pareigas, grasinama susidoroti, nukenčia jų turtas, jie yra įžeidinėjami.

„Aiškinantis antstolės R.Mikliušienės mirties aplinkybes būtina labai kruopščiai ištirti jos dingimo ir mirties aplinkybes,“ – sako E.Jankevičius.

Primintina, kad antstolė R.Mikliušienė dingo praėjusių metų gruodžio 10 d., jos palaikai buvo rasti prieš kelias dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius