-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anūkę tvirkinusi L.Kedienė griebiasi šiaudo: parašė graudų laišką prezidentui

Už anūkės tvirkinimą nuteista Laimutė Kedienė, kartu su savo vyru viešu laišku kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą prašydama užtarimo jos šeimai ir į Lietuvą iš JAV kalėjimo grąžinamai Neringai Venckienei.
Laimutė Kedienė
Laimutė Kedienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Viešame laiške Vytautas ir Laimutė Kedžiai pristato save lyg aukas, ilgus metus persekiotas teisėsaugos institucijų.

„Galų gale buvome paversti daug kartų teistais „nusikaltėliais“ už sunkiai protu suvokiamus „nusikaltimus“, – taip apie save viešame laiške rašo Kedžiai.

L.Kedienės vykdytus nusikaltimus išties galima apibūdinti kaip „sunkiai protu suvokiamus“. Situaciją Kedžių namuose stebėjusi teisėsauga garso įrašuose yra užfiksavusi, kaip L.Kedienė savo mažametei anūkei daug kartų vulgariai pasakojo apie vyriškus lytinius organus, jų kišimą į burną ir kitas kūno vietas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kedžiai teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kedžiai teisme

Ir tai buvo ne vienkartiniai, o nuolatiniai ir sistemingi pokalbiai, močiutė anūkei ne tik detaliai pasakojo apie pedofiliją. L.Kedienė liepė penkerių metų mergaitei kartoti tam tikrus seksualinio pobūdžio žodžius ir frazes, nors ši tokiems pokalbiams priešinosi.

Teismai nusprendė, kad močiutės elgesys anūkės atžvilgiu turėjo neigiamos įtakos jos vystymuisi, brendimui ir asmenys formavimuisi ateityje.

Nusivylę teisėjais, nors šie juos išteisino

Laiške Kedžiai aiškina nusivylę teisingumu Lietuvoje, esą įstatymo galia atgręžia prieš tuos, kurie ieško teisybės.

„Per tuos septynerius metus mes, daug skausmo ir vargo patyrę žmonės, labai nusivylėme Lietuvos teismais bei prokurorų veikla“, – dėstoma laiške.

Tačiau svarbu paminėti, kad krūvos kaltinimų sulaukusi L.Kedienė teismuose buvo ne kartą išteisinta.

Pavyzdžiui, Kedžių namuose išgalvoto pedofilijos skandalo įkarštyje, L.Kedienė viešai apkaltino prokurorą Kęstutį Betingį dėl sunkaus nusikaltimo, esą jis prisidėjo prie Drąsiaus Kedžio nužudymo.

Dėl to L.Kedienei buvo iškelta šmeižto byla, tačiau visi teismai moterį išteisino.

Prašo laisvės N.Venckienei

Laiške G.Nausėdos Kedžiai prašo, kad prezidentas su jais susitiktų, o pusantrų metų JAV kalėjime praleidusi jų dukra Neringa Venckienė Lietuvoje nebūtų suimta.

„Ypač prašome Jūsų pasinaudoti savo galiomis tam, kad jai nebūtų taikoma kardomoji priemonė – sulaikymas. Manome, kad jos asmens dokumentų poėmis šiuo atveju būtų pakankamas žingsnis, užtikrinantis jos buvimą Lietuvoje“, – rašoma laiške.

15min primena, kad 2013 metais į JAV pasprukusi N.Venckienė prasislapstė 5 metus, kol galiausiai buvo sulaikyta pernai vasarį.

Nors JAV teismams N.Venckienė bandė įrodyti tapusi politinio persekiojimo auka, teisėjai tokia versija nepatikėjo ir pripažino ją eiline nuo teisingumo pasislėpusia kriminaline nusikaltėle.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Venckienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Venckienė

N.Venckienė Lietuvoje yra kaltinama pagal 13 Baudžiamojo kodekso straipsnių.

Ji įtariama neteisėtu informacijos rinkimu, mirusiojo atminimo paniekinimu, šmeižimu, įžeidimu, neteisėtai surinktos informacijos panaudojimu, piktnaudžiavimu, melagingu pranešimu apie nebūtą nusikaltimą, piktnaudžiavimu globėjos pareigomis, tvirkinimu, trukdymu antstolei ir prokurorui atlikti savo pareigas, nepagarba teismui, teismo sprendimo nevykdymu, nežymiu sveikatos sutrikdymu ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Tiesa, savo laiške Kedžiai tvirtina, kad JAV prokurorai pripažino tik 4 kaltinimus ir prokurorų surašytų 32.

„Tai liudija mūsų teisėsaugos nekompetenciją arba galimai pašalines įtakas, kurios ir lemia kaltinimų skaičiaus augimą“, – rašoma laiške.

15min paprašė Generalinės prokuratūros komentaro dėl šios situacijos, tačiau šį kaltinimą prokuratūra atsisakė pakomentuoti.

"Atsakydami į Jūsų paklausimą pranešame, kad prokuratūra laikosi pozicijos, jog užsienio valstybėje vykstantis teisinis ekstradicijos procesas nėra komentuojamas. Jis vyksta pagal užsienio valstybės teisę, - pranešė prokuratūros atstovė Rita Stundienė. - Taip pat nekomentuojama minimo asmens ar su ja susijusių giminaičių teikiama gynybinė pozicija."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius