Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas nepasigailėjo už 4 vaikų motinos nužudymą nuteisto Povilo Valeikos

Lietuvos apeliacinis teismas nesušvelnino bausmės ir nekeitė nuosprendžio 15 metų kalėti už žmonos nužudymą nuteistam Klaipėdos rajono gyventojui Povilui Valeikai.
Savo keturių vaikų motiną užmušęs Povilas Valeika teisiamųjų suole gūžėsi ir nedrįso pakelti akių.
Savo keturių vaikų motiną užmušęs Povilas Valeika teisiamųjų suole gūžėsi ir nedrįso pakelti akių. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį teismas paskelbė, kad atmeta nuteistojo skundą, kuriuo jis siekė išteisinimo.

Kaip ir pirmos instancijos teisme, byla buvo nagrinėjama už uždarų durų. Apeliacinio teismo posėdyje nedalyvavo nei nuteistasis, nes nukentėjusieji.

Klaipėdos apygardos teismas vasario 14 dieną yra pripažinęs P.Valeiką kaltu ir skyrė jam galutinę 16 metų laisvės atėmimo bausmę, nes vyras anksčiau buvo nuteistas už kitus nusikaltimus.

Už itin žiaurų savo bejėgiškos būklės žmonos nužudymą anksčiau teistas 38 metų P. Valeika taip pat pripažintas pavojingu recidyvistu.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtino kaltę. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras nusikalto apsvaigęs nuo alkoholio, anksčiau ne kartą buvo teistas už smurtinius nusikaltimus.
P.Valeika pirmus penkerius metus atliks kalėjime, likusią dalį – pataisos namuose.

Bylos duomenimis, moteriai prievarta buvo sugirdytas didelis kiekis alkoholio, ji buvo mušama – suduota apie 20 smūgių, o mirė uždususi.

Klaipėdos apygardos prokuratūra vyrą anksčiau siūlė įkalinti 17 metų ir 6 mėnesiams. Prokuratūra griežtinti bausmės neprašė ir skundo Apeliaciniam teismui nepateikė.

Dėl šio nužudymo baudžiamosios bylos sulaukė ir du policijos pareigūnai – 37-erių Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistas V.V. bei 31 metų vyresnysis postinis R.R. Jiems pateikti kaltinimai dėl pareigų neatlikimo.

Bylos duomenimis, pernai vasario 13 dieną Klaipėdos rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie įvykį Lūžgalių kaime.

VIDEO: Nužudytos moters ir jos brolio pokalbis su policija

Tačiau pareigūnai, suvokdami, kad prieš pranešėją ir jos mažamečius vaikus gali būti pavartotas fizinis, psichinis smurtas ar kitoks poveikis, į šį pranešimą nereagavo ir į įvykio vietą neišsiuntė policijos pajėgų.

Byloje nurodoma, kad dėl laiku ir tinkamai neužfiksuoto neblaivaus vyro, kuris teismo sprendimu neturėjo teisės būti pranešėjos namuose, daromo pažeidimo, moteris nebuvo apsaugota nuo kilusio pavojaus ir buvo nužudyta.

Pareigūnų byla taip pat nagrinėjama teisme.

Laiku į moters pagalbos šauksmą nesureagavusiai policijai gresia ir 4 mln. litų ieškinys.

Žiniasklaida skelbė, kad tokią sumą iš Policijos departamento nori prisiteisti nuo sutuoktinio rankos žuvusios moters brolis, ėmęsis globoti keturis mažamečius aukos vaikus.

Keturių vaikų motina ne kartą buvo sumušta vyro, už smurtą jis buvo teistas, tačiau moteris skriaudikui atleisdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius