Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas sugriežtino bausmę už korupciją nuteistam teisėjui Rimantui Savickui

Lietuvos apeliacinis teismas sugriežtino bausmę buvusiam Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjui Rimantui Savickui. Už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas teismas jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo dvejiems metams, ir įpareigojo be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos. Kalta dėl piktnaudžiavimo tarnyba taip pat pripažinta ir jo žmona, buvusi Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėja Vaiva Savickienė. Buvusiai teisėjai skirta 7 800 litų bauda. Teismas pripažino R.Savicką kaltu dėl 2 000 Lt kyšio paėmimo ir už piktnaudžiavimą tarnyba paskiriant bankroto administratorių.
Kaltinamasis Rimantas Savickas
Rimantas Savickas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Abu sutuoktiniai taip pat nubausti už tai, kad piktnaudžiaudami tarnyba sukurstė gydytoją jų nesirgusiai dukrai išduoti nedarbingumo pažymėjimą. Žemesnės instancijos teismas už šį nusikaltimą šiuos asmenis buvo išteisinęs, primenama STT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas buvęs teisėjas R.Savickas jau buvo nubaustas 2013 m. pradžioje. Kauno apygardos teismo nuosprendžiu jis buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir kyšininkavimo.

Kauno apygardos teismui užteko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų ir prokurorų surinktų R.Savicko nusikalstamų veikų įrodymų ir jam buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas vieneriems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius