Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apie Kauno teismo „užminavimą“ pranešusiam Vytautui Ažukui – 34-tasis nuosprendis

Vytautas Ažukas, atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmę Laisvės atėmimo vietų ligoninėje, 2020 m. gruodžio 17 d. apie 9.30 val., iš stacionaraus telefono aparato, esančio Laisvės atėmimo vietų ligoninės 6-ajame korpuse, paskambino Kauno apygardos teismo telefono numeriu ir pranešė apie tariamą Kauno apygardos teismo pastato užminavimą.
Vilniaus pataisos namuose
Asociatyvi iliustracija: taksofonai pataisos namuose / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose paskelbtas nuosprendis dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Nuteistasis Vytautas Ažukas melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų, dėl to buvo sutrikdyta Kauno apygardos teismo veikla (atšaukti posėdžiai, iš pastatų evakuoti žmonės).

V.Ažukas kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, kad 2020 m. gruodžio 17 d. apie 9.30 val. jis su kito nuteistojo kortele iš taksofono aparato paskambino į Kauno apygardos teismo raštinę. „Nurodo, kad paskambinti į apygardos teismą ir pasakyti, kad pastatas užminuotas, jo paprašė pareigūnas ir dar vienas pareigūnas, kurio pavardės neatsimena,“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Skirdamas bausmę V.Ažukui, teismas atsižvelgė, kad jis ankščiau teistas 33 kartus. Dabar galutinė jo bausmė – 9 mėnesių ir 10 dienų nelaisvė.

Skirdamas bausmę V.Ažukui, teismas atsižvelgė į tai, kad jis ankščiau teistas 33 kartus, naują nusikalstamą veiką padarė atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, pataisos įstaigos charakterizuojamas neigiamai.

Teismas V.Ažukui už šį nusikaltimą skyrė 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, rašoma Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaivos Milkeraitienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, birželio 16-ąją jam paskirta galutinė – 9 mėn. ir 10 dienų, laisvės atėmimo bausmė.

„Visos aplinkybės, apibūdinančios padarytą nusikalstamą veiką, kaltinamojo Ažuko asmenybę, jo turtinę, socialinę padėtį, leidžia manyti, kad jam už padarytą nusikalstamą veiką skirtina sankcijose numatyta terminuota laisvės atėmimo bausmė,“ – konstatavo teismas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius