Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie užminuotą Kėdainių naktinį klubą „Weekend“ melagingai pranešė alytiškis

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijos rinktinės „Aras“ pareigūnai prieš penkias savaites buvo sukelti ant kojų dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Pareigūnams pagaliau įkliuvo ir įtariamasis – 33 metų SMS chuliganas iš Alytaus.
Incidentas Vilniaus oro uoste
Išminuotojų automobilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spalio 4 d. vakare, 19.37 val. Kėdainiuose, Tilto g. 2, naktinio klubo „Weekend“ mobiliojo ryšio telefonu buvo gauta trumpoji SMS žinutė, kad klubas užminuotas ir sprogs. Kiek vėliau, 20.18 val. grasinančio pobūdžio trumpąją SMS žinutę dėl užminuoto naktinio klubo gavo ir Bendrasis pagalbos centras. 

Šią informaciją gavę policijos pareigūnai pradėjo dirbti pagal planą „Skydas“. Į įvykio vietą atvyko specialiosios tarnybos, iš pastato buvo evakuoti žmonės.

Atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijos rinktinės „Aras“ Sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus specialistai ir apžiūrėję įvykio vietą, sprogmens ar kito įtartino daikto nerado.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 285 str. 2 d.

Po išsamaus tyrimo, nustatytas įtariamasis – 1981 m. gimęs, anksčiau neteistas alytiškis R. M., kuriam 2014-11-13 pranešta apie įtarimus pagal LR BK 285 str. 2 d. (tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu).

Įtariamojo namuose, kratos metu rastas mobiliojo ryšio telefonas, iš kurio buvo išsiųstos trumposios SMS žinutės su grasinimais, pasakojama Kauno apskrities VPK atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius