-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgailaujantis Mažeikių eksprokuroras Ž.Gžimaila išvengs griežto teismo

Teismo prašoma supaprastinto proceso tvarka nagrinėti buvusio prokuroro įvykdytą korupcinį nusikaltimą, penktadienį praneša Generalinė prokuratūra.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Tomas Meškauskas Šiaulių apygardos teismui perdavė ikiteisminio tyrimo medžiagą dėl buvusio Mažeikių rajono apylinkės prokuroro Žilvino Gžimailos ir Rimo Norkaus įvykdyto papirkimo (Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.) su prašymu jų veiksmus nagrinėti supaprastinto proceso tvarka priimant baudžiamąjį įsakymą ir skiriant jiems atitinkamai 7980 – 9120 eurų dydžio baudas.

Ikiteisminis tyrimas dėl š. m. birželio mėnesį įvykdyto Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Klemenio papirkimo buvo pradėtas birželio 21 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyboje.

NTA nuotr./Mindaugas Klemenis
NTA nuotr./Mindaugas Klemenis

Prokuroro nuomone, Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti Kauno apygardos teismo teisėją Ramūną Antanavičių tuo, kad jis 2017 m. birželio 4 d. davė 600 eurų dydžio kyšį M. Klemeniui, pageidaudamas, kad jis, vykdydamas savo, kaip teisėjo, įgaliojimus, išnagrinėjęs piliečio V. V. skundą dėl administracinės nuobaudos paskyrimo, priimtų V. V. palankų sprendimą: sumažintų teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo už vairavimą neblaiviam terminą.

Kauno apygardos teismo teisėjas R. Antanavičius ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus, taip pat atsisakė išreikšti savo poziciją dėl kaltės pripažinimo arba nepripažinimo, todėl baudžiamoji byla jo atžvilgiu yra atskirta ir ruošiama perduoti nagrinėti teismui įprasta tvarka.

Teisėjui M. Klemeniui atsisakius priimti kyšį, 2017 m. birželio 22 d., siekdamas to paties tikslo, 1000 eurų dydžio kyšiu jį bandė papirkti tuometinis Mažeikių rajono apylinkės prokuroras Ž. Gžimaila. Kartu su minėtais asmenimis įtariamuoju dėl papirkimo laikomas ir piliečio V. V. pažįstamas R. Norkus.

Ikiteisminio tyrimo metu V. V. buvo apklaustas. Jis paneigė inicijavęs Mažeikių rajono teisėjo papirkimą ar bent žinojęs apie tai. Tokiai versijai prieštaraujančių duomenų nebuvo surinkta, todėl V. V. baudžiamojon atsakomybėn nėra patrauktas.

Tiek Ž. Gžimaila, tiek R.Norkus pilnai pripažino savo kaltę, todėl ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras 2017 m. spalio 26 d. kreipėsi į teismą su prašymu jų veiksmus nagrinėti supaprastinto proceso tvarka.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Tomas Meškauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius