Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsirado močiutės nužudymu įtariamo kauniečio paauglio gynėjų: pateikė alibi

Trečiadienį dviem mėnesiams dėl močiutės nužudymo suimtas šešiolikmetis kaunietis O.B. turi užtarėjų. Į 15min kreipėsi moteris, pareiškusi, jog vaikinas negalėjo įvykdyti nusikaltimo, nes visą savaitgalį praleido jos šeimos namuose Kauno rajone. Buvo išvykęs gal tik pusvalandžiui. „Jis negalėjo nužudyti močiutės. O prisipažino tai padaręs, nes buvo mušamas pareigūnų“, – rėžė užtarėja.
Įtariamieji žmogžudyse vesdinami į teismą
Įtariamieji žmogžudyse vesdinami į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jos šeimos namuose, esančiuose Kauno rajone, ten, kur ir pats su močiute anksčiau gyveno, O.B. lankydavosi itin dažnai – draugavo su pačios vaikais. Vis susirasdavo, kas jį atveš ir parveš. Apsilankė jis ir lemtingąjį savaitgalį: atvyko šeštadienio rytą ir išvyko tik sausio 16-ąją, kuomet giminaičiai, pasigedę močiutės, iškvietė jį į Rokus, atrakinti buto, kuriame ir buvo įvykdytas nusikaltimas, durų. Vis dėlto, keista, jog moters mirtis – smurtinė, o buto durys buvo užrakintos.

„Kai ekspertai nurodė tai, jog močiutė nužudyta sekmadienio popietę, supratau, kad jis negalėjo jos nužudyti – tuo metu žaidė pas mus“, – tikino nepilnamečio tyrėja.

„Tas berniukas savaitgalį gyveno pas mane kaime. Padėjo malkas sunešti. Važinėjosi keturračiu su mano vaikais. Turime ir filmuotos medžiagos. Dažnai leisdavo laiką šeimoje, nes jo močiutė pastaruoju metu gulėjo ligoninėje. Neseniai pragyveno net visą mėnesį. Kai ekspertai nurodė tai, jog močiutė nužudyta sekmadienio popietę, supratau, kad jis negalėjo jos nužudyti – tuo metu žaidė pas mus“, – tikino viešai prisistatyti nepanorusi moteris (redakcijai vardas ir pavardė yra žinomi).

Pats turėjo pinigų

Pasak jos, vaikinas iš namų buvo išvykęs tik pusvalandžiui – šeštadienį popiet. Turėjo važiuoti į namus, bet pakeliui susiskambino su močiute, ši leido likti nakvoti kaime, tad sugrįžo atgal.

„Abejonių kelia ir faktas, kad neva tai jis žudė, turėdamas turtinių motyvų. Bet kad jis pats turėjo tų pinigų – gaudavo apie 200 eurų našlaičio išmoką. Dar nuo pirmos klasės valdė asmeninę kreditinę kortelę. Kai pirmadienį jį giminės išsikvietė į Rokus atrakinti buto durų, jis atėjo pas mane verkdamas ir pasakė, kad turi važiuoti, močiutė neįsileidžia. Išvežė jį kaimynas. Tuomet sulaukiau trijų žinučių iš jo, kad močiutė rasta mirusi, o giminaičiai apkaltino jį. Prašė padėti.

Mylėjo jis ją, „močiut“, vis į ją kreipdavosi. O ji jį „Osvalduku“, „Osvaldėliu“ vadindavo“. Pažįstu berniuką nuo gimimo. Negalėjo jis taip pasielgti. Kodėl tuomet prisipažino? Juk ne iškart tai padarė – po paros.

Pati buvau policijoje, kai jį apklausinėjo gretimame kabinete. Girdėjau, kaip berniukas šaukė, o tyrėjas šaukė dar garsiau. Vertė jį prisipažinti. Ir taip dar vaikas atsilaikė, aš nebūčiau galėjusi. Nei vaiko teisių apsaugos specialistų šalia nebuvo, nieko. Pripaišė jam tuos gaisrus, tai automatiškai pripaišė ir žmogžudystę“, – tikino moteris.

Ji įsitikinusi, kad ikiteisminiai tyrimai dėl padegimų, kurie pernai metais buvo pradėti O.B. atžvilgiu, taip pat prasimanymas – pirmasis, močiutės bute, kilo „nuo jungiklio“, antrasis, kaimynų bute, – „nuo televizoriaus“. Prasimanyti ir kaimynų pasakojimai apie tai, kad jis mušė savo močiutę – po gaisro atliekant remontus ji pati susižeidė – nukritusi nuo taburetės stipriai susitrenkė galvos smegenis.

Antrasis įtariamasis, pasak pašnekovės, – buvęs jos klasės draugas. Kodėl suimtas ir jis, moteris negalėjo paaiškinti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamieji žmogžudyse vesdinami į teismą
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamieji žmogžudyse vesdinami į teismą

„Mano namuose vaikinas negerdavo, girdydavo jį kaimynai. Alaus vis pasiūlydavo. Su giminėmis jis mažai bendraudavo. O ir velionė močiutė nelabai tas gimines mėgdavo. Kaip jie gali viską ant to vaiko dabar suversti?“, – piktinosi parodymus policijoje davusi moteris.

Kone kasdien girtaudavo?

Į 15min kreipėsi ir dar viena gretimo kaimo gyventoja (redakcijai vardas ir pavardė žinomi), kuri pažįsta O.B. globojusią šeimą, retkarčiais parveždavo paauglį iš kaimo į Rokus.

„Toje šeimoje jis būdavo auksinis vaikas. Ir šiaip toks mielas. Pakalbėdavome, kai važiuodavome kartu. Moralizuodavau, jog nustotų gerti. Atsakydavo tik „mhm“. Dažnai švaistydavosi pinigais, tad juo visi naudojosi. Suaugę kaimo vyrai kviesdavo kartu išgerti, nes vaikinas turėdavo už ką alkoholio nupirkti. Parankus sugėrovas. O kai kiekvieną dieną šešiolikmetis, kurio gyvenimas nebuvo rožėmis klotas, geria, kuo gali tai baigtis?

Prisigėręs ne vienam buvo pripasakojęs apie močiutės santaupas. Gal kas nusprendė girtu vaiku pasinaudoti? O ir raktus vienus nuo buto jis buvo pametęs“, – tikino moteris.

Pasak jos, vaikinas buvo laimingas kaime. Tačiau išgėręs dažnai tapdavo agresyvus: „šokdavo ant baltų arklių“. Buvo ne vieną sugėrovą sumušęs. Kliūdavo ir močiutei. Būtent dėl to ji ir gulėjo ligoninėje.

„Ne tik aš vežiodavau jį iš kaimo į namus. Veždavo visokie kaimynai, sugėrovai. Ir tą savaitgalį jis buvo išvykęs trumpam su kažkuo. Grįžęs pinigais švaistėsi. O kad pinigų močiutė turėjo, visas kaimas žinojo. Štai ir per tą keistą gaisrą 5 000 eurų sudegė“, – teigė gretimo kaimo gyventoja, pabrėžusi, kad vis dėlto vaikinas močiutę mylėjo, nes ją vieną teturėjo.

Moteris parodė ir O.B. žinutes, siųstas jai lemtingąjį šeštadienį bei sekmadienį. Vaikinas į ją kreipdavosi tik tuomet, kai būdavo kaime. Ne išimtis buvo ir šį kartą: prašė parvežti į Rokus. Ir prašė itin įkyriai. Moteris negalėjo padėti.

Nužudymo įrankis – kėdė

15min primena, jog apie šiurpią žmogžudystę Policijos departamentas informavo antradienį. Pranešta, jog sausio 16 d. 15 val. 10 min. Kaune, J.Borutos g. 13-jame name, savo bute, rasta negyva moteris (gimusi 1946 m.) su kirstine žaizda galvoje. Nužudymo įrankis – kėdė. Smogta bent tris kartus.

"Prisigėręs paauglys ne vienam buvo pripasakojęs apie močiutės santaupas. Gal kas nusprendė girtu vaiku pasinaudoti? O ir raktus vienus nuo buto jis buvo pametęs", - teigė įtariamąjį pažinojusi moteris.

Įvykio vietoje sulaikytas neblaivus (0,84 prom.) šešiolikametis anūkas. Vėliau sulaikytas ir dar vienas įtariamasis – 33-ejų metų anksčiau ne kartą teistas stalius E.D. Jų abiejų giminystės ryšiai nesieja. Bylos duomenimis, bendrininkas kurstė paauglį nužudyti močiutę dėl turto. Įtariama, kad nužudę moterį, jie apieškojo butą, surado grynuosius pinigus ir banko mokėjimo kortelę.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas galimai savo močiutę medine kėde nužudžiusiam anūkui O.B. skyrė 2 mėn. suėmimą, jo bendrininkui E.D. – 1 mėn. Teismas, svarstydamas kardomosios priemonės skyrimo klausimą, atsižvelgė į tai, kad O.B. padarė labai sunkų, smurtinio pobūdžio nusikaltimą, gyvena netinkamą gyvenimo būdą, piktnaudžiauja alkoholiu.

Pasak tyrėjų, nepilnametis apklausų metu prisipažino įvykdęs žmogžudystę, o vyresnis jo bendrininkas savo kaltės nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius