-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auklėtinių seksualiniu išnaudojimu kaltinamą A.Liaudaitį tirs psichiatrai

Auklėtinių seksualiniu išnaudojimu kaltinamą buvusį Viešvilės vaikų globos namų direktorių Algimantą Liaudaitį tirs teismo psichiatrai – baudžiamąją bylą nagrinėjantis Jurbarko rajono apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir kaltinamajam paskyrė psichiatrinę psichologinę ekspertizę.
Pedofilija Viešvilės vaikų namuose: pagrindinis įtariamasis – direktorius Algimantas Liaudaitis
Pedofilija Viešvilės vaikų namuose: pagrindinis įtariamasis – direktorius Algimantas Liaudaitis / Viesvilesvaikai.lt nuotr.

Gegužę kaltinamasis turės atvykti į Marių ligoninę Kauno rajone. Antradienį į teismą susirinkę proceso dalyviai sprendė, ar byloje surinktų duomenų pakanka ekspertams, ekspertizė kaltinamajam buvo paskirta kovo viduryje vykusiame posėdyje.

„Ekspertizės skyrimas tokiose bylose yra įprasta praktika, ne naujiena“ , – BNS antradienį sakė byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Artūras Bartusevičius.

Paklaustas, kodėl ekspertizė kaltinamajam buvo neskirta anksčiau, nes byla kartą jau buvo pasiekusi teismą, A.Bartusevičius siūlė to klausti anksčiau šios bylos tyrimą kontroliavusios prokurorės.

A.Bartusevičius taip pat paminėjo, kad prašymą skirti ekspertizę sąlygojo ir A.Liaudaičio elgesys teisme – anksčiau pripažinęs kaltę, dabar duodamas parodymus teisme jis kaltės išsižadėjo ir ėmė viską neigti.

„Tokie kardinalūs pokyčiai kelia abejonių, turime viską patikrinti“, – sakė prokuroras. Jis minėjo, kad ekspertams bus užduoti standartiniai klausimai apie tiriamąjį, tačiau jų nekonkretizavo. Byla yra nagrinėjama už uždarų durų.

Byloje dėl seksualinio išnaudojimo yra šeši nukentėjusieji. Nukentėję paaugliai apklausti dalyvaujant psichologui.

Kaip skelbta, globos namų auklėtiniai, kuriuos galėjo seksualiai išnaudoti buvęs vadovas, byloje pareiškė 50 tūkst. eurų civilinį ieškinį.

Jurbarko rajono apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje A.Liaudaičiui pateikti kaltinimai dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo, seksualinio priekabiavimo, vaiko įtraukimo girtauti bei disponavimo pornografinio turinio dalykais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešvilės vaikų globos namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešvilės vaikų globos namai

Nukentėjusiems buvo skirta specialistų pagalba bei valstybės advokatai.

57 metų A.Liaudaitis kurį laiką buvo nušalintas nuo pareigų, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai. Vėliau jis atleistas.

Pernai balandžio viduryje socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė Viešvilės vaikų globos namų laikinajai direktorei Jūratei Bastienei skyrė pastabą, nes ji neinformavo ministerijos apie galimą nepilnamečio asmens tvirkinimą globos namuose ir neužtikrino, kad vaikams būtų laiku suteikta psichologinė pagalba.

J.Bastienė šiuo metu eina direktorės pavaduotojos pareigas, o globos namams nuo rugsėjo 29 dienos vadovauja Nerijus Jarilinas, skelbiama įstaigos tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius