Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad Algirdas Paleckis pagrįstai nuteistas baudžiamojoje byloje dėl Sausio 13-osios nusikaltimų neigimo

Algirdo Paleckio baudžiamąją bylą dėl Sausio 13-osios nusikaltimų neigimo išnagrinėjęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paskelbė galutinį ir neskundžiamą verdiktą.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienio popietę LAT paskelbė, kad Algirdas Paleckis pagrįstai nuteistas dėl Sausio 13-osios nusikaltimų neigimo.

Šį galutinį ir neskundžiamą verdiktą paskelbė išplėstinė septynių Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija.

Lieka galioti ankstesnis jau įsiteisėjęs Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, kuriuo už antivalstybinių nusikaltimų neigimą A.Paleckis buvo pripažintas kaltu ir įpareigotas sumokėti 10 400 litų baudą.

Laisvės gynėjai reikalavo A.Paleckį grūsti į Lukiškes, kaltindami jį šokiais ant Sausio 13-osios aukų kapų.

LAT kolegijos vertinimu, apeliacinės instancijos teismas, panaikinęs pirminį išteisinamąjį nuosprendį ir priimdamas naują, nepadarė jokių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų bei skyrė A.Paleckiui pelnytą bausmę.

Nutartį LAT paskelbė nedidelėje, bet sausakimšoje teismo salėje. Tarp žiūrovų buvo ir A.Paleckio rėmėjų, ir jo kritikų. Nutartį išklausė ir aršus „Fronto“ partijos lyderio oponentas Kęstutis Masiulis.

Po nutarties paskelbimo LAT fojė virė aistros. Oponentai reiškė emocijas, nevengė vieni kitiems įžeidimų (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

A.Paleckis iškart pareiškė, kad skųsis Europos Žmogaus Teisių Teismui Strasbūre. Lietuvos teisinę sistemą jis vadino supuvusia, o valdžią – korumpuota.

Tuo tarpu LAT verdiktu patenkinti Lietuvos laisvės gynėjai dėkojo teisėjams, spaudė ranką prokurorui ir reikalavo A.Paleckį „grūsti į Lukiškes“, kaltindami jį „šokiais ant Sausio 13-osios aukų kapų.“

K.Masiulis pareiškė, jog dabar gailisi, kad reikalavo šios bylos A.Paleckiui. Anot politiko, šio proceso metu „Fronto“ lyderis mėgavosi žiniasklaidos dėmesiu. Pasak K.Masiulio, būtų geriausia, jei žurnalistai tiesiog ignoruotų tokius veikėjus.

VIDEO: 15min.lt - K.Masiulio ir G.Genzbigelio komentarai apie Algirdo Paleckio bylą

VIDEO: 15min.lt - A.Paleckio emocijų protrūkis Aukščiausiajame Teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius