-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autostradoje ties Kaunu ant dviejų mašinų užgriuvo medis

Pastarosiomis dienomis Kauno apskrities ugniagesiams-gelbėtojams darbo netrūksta. Dėl pavasario polaidžio prasidėjus Neries upės ledonešiui, vieni budi pakrantėse, kiti šalina staiga kilusios vėtros padarinius. Vasario 3 dieną popiet iš po nulūžusio medžio šakų teko vaduoti net du automobilius.
Dėl vėtros medis užtvėrė kelią autostradoje Kaunas–Vilnius
Dėl vėtros medis užtvėrė kelią autostradoje Kaunas–Vilnius / Kauno apskrities PGV nuotr.

Pranešimą apie tai, kad autostradoje Kaunas – Vilnius, ties Muravos sankryža, ant kelio važiuojamosios dalies yra nuvirtęs medis, Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba gavo trečiadienį 14 valandą. Virsdamas jis kliudė du automobilius: „VW Passat“ ir „VW Golf“. Grandininiu pjūklu medis supjaustytas ir patrauktas. Prispaustų žmonių nebuvo. Niekas nenukentėjo.

Kauno apskrities PGV nuotr./Autostradoje Kaunas–Vilnius ant dviejų automobilių užgriuvo medis
Kauno apskrities PGV nuotr./Autostradoje Kaunas–Vilnius ant dviejų automobilių užgriuvo medis

Viesulas pėdsakus paliko ir kitose Kauno miesto ar rajono vietose. Automobiliams nuvirtęs medis kelią buvo pastojęs Vaišvydavos plente, keliuose Kaunas–Babtai (keliose vietose), Babtai–Labūnava–Kėdainiai (3 km), Kaunas–Kazlų Rūda (už Pažėrų kaimo), Marijampolė–Prienai (už Prienų šilo), Kluoniškių kaimo Beržų gatvėje (Kauno rajonas, Zapyškio seniūnija), Mastaičiai–Kazlų Rūda (7 km), Kauno Raudonojo Kryžiaus gatvėje, Jonava–Kėdainiai (Jonavos rajone). Beveik visur ugniagesiams teko darbuotis grandininiu pjūklu.

17.09 val. 15min skaitytojas Saulius pranešė, kad kelyje tarp Dūkštų ir Sudervės ant kelio guli užvirtusi eglė.

13.52 val. gautas pranešimas, kad M.K.Čiurlionio g. nuo pastato krenta skardinės stogo konstrukcijos dalys. Atvykus gelbėtojams nuo stogo nuimti pavojų kėlę trys skardos lakštai. Pastatas nenaudojamas, apleistas, 3 aukštų.

13.05 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Vytauto pr. ir Griunvaldo g. sankryžoje virsdamas medis nutraukė elektros laidus. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, medžio šaka buvo nutraukusi elektros tinklo kabelį į šalia esantį kioską, sulanksčiusi autobusų stotelės laukimo paviljoną ir ant troleibusų kontaktinio tinklo kabelio užkritęs elektros laidas. Parankinėmis priemonėmis sutvarkytas šaligatvis ir kelio važiuojamoji dalis.

Lietuvoje pučiant stipriam vėjui ugniagesiai nuo antradienio vakaro septyniolika kartų vyko šalinti jo padarinių.

Kaip praneša BNS, ugniagesių duomenimis, nuo antradienio 18 valandos iki 10 valandos trečiadienio ryto du kartus vykta medžių nuo važiuojamosios kelio dalies šalinti Klaipėdoje, o Šiauliuose ir Kaune po vieną kartą. Iš viso trečiadienio naktį registruoti aštuoni iškvietimai dėl ant kelio užkritusių medžių.

Trečiadienį nuo 10 valandos iki 14 valandos ugniagesiai dukart vyko į Jurbarką ir keturis kartus į Kauną, du kartus – į Pagėgius ir vieną kartą į Šilutę.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, visoje Lietuvoje trečiadienį pūtė 18–23 metrų per sekundę, vietomis, daugiausia Klaipėdos uosto akvatorijoje, 24–27 metrų per sekundę stiprumo vėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius