Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Avariją motociklu patyręs girtas panevėžietis nuo policijos spruko ir bėgte, ir plaukte

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pasidalijo istorija apie tai, kaip nuo pareigūnų nesėkmingai bandė pabėgti girtas motociklininkas. Iš pradžių jis patyrė avariją. Vėliau, supratęs, kad atvyksta policija, dėjo į kojas, o galiausiai pasiryžo perplaukti upę. Tačiau visos jo pastangos pabėgti buvo bevaisės. Asmuo sulaikytas, jam nustatytas beveik pusantros promilės girtumas.
Įvykio vietoje
Motociklo avarija (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Balandžio 23 d. apie 20 val. senajame Vilniaus kelyje, Velžio sen., Liūdynės k. , apsivertė motociklininkas. Kaip tik tuo metu grįždamas į namus Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojas, pamatęs šį įvykį, skubiai informavo budėtojus ir skubėjo suteikti pagalbą į atitvarus atsitrenkusiam motociklininkui.

Vairuotojas galimai buvo sužalotas, matėsi įvairūs nubrozdinimai, tačiau, vos tik sužinojęs, kad atvyksta policijos pareigūnai, asmuo netikėtai paliko motociklą, kitą turtą ir pėsčias nurūko paupiu.

Policijos pareigūnai, vykdydami intensyvius paieškos veiksmus, iš eismo įvykio vietos pasišalinusį pilietį pastebėjo Velžio k., Nevėžio g., automobilių stovėjimo aikštelėje ir, naudodami garsinį signalą, pakvietė ateiti prie tarnybinio automobilio. Vyriškiui šie pareigūnų reikalavimai buvo nė motais.

Motociklininkas, pastebėjęs pareigūnus, pasipustė padus ir pradėjo bėgti, tačiau kelią jam pastojo Nevėžio upė. Pareigūnai negalėjo palikti neapžiūrėto žmogaus po eismo įvykio, nes tokiais atvejais, praėjus šoko būsenai, gali kilti rimtų sveikatos problemų.

Įtariamas pažeidėjas, vedinas tik jam žinomais motyvais, nebijodamas ledinio vandens, šoko į upę ir ėmė plaukti į kitą pusę. Situacija kaito, vienas pareigūnas tęsė paiešką ties upe, kitas nuvyko link kitoje upės pusėje esančių sodų, kur vėl pastebėtas laukais bėgantis motociklininkas.

Į reikalavimą „Stok – policija“ nereagavo, bėgo toliau. Jo nestabdė jokios kliūtys – peršoktos didelės šakų krūvos, įveikti grioviai ir nelygumai. Sprintas tęsėsi pievomis, bet jėgos – ne begalinės. Joms pasibaigus, vairuotojas buvo priverstas sustoti. Motociklininkas sulaikytas šlapias, be jėgų, su nubrozdinimais.

Vėliau paaiškėjo, kas galėjo skatinti pažeidėją elgtis beprotiškai: motociklas be registracijos dokumentų, nedraustas, o ir vairuotojas neblaivus – net po trumpų triatlono varžybų alkoholio kiekio matuoklis parodė 1,46 prom. girtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius