Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijų serialas Jonavos r.: prie apvirtusio sunkvežimio teko areštuoti VW vairuotoją, strigo eismas

Kauno apskrityje, kelyje Jonava–Ukmergė, trečiadienio popietę buvo sutrikęs eismas. Nesklandumus kelyje sukėlė nekasdienė pažeidimų ir įvykių virtinė.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo Deivido nuotr.

Apie avariją „tarp Jonavos ir Ukmergės“ pirmasis 15min pranešė portalo skaitytojas Deividas.

„Pavirtęs sunkvežimis ir vėliau susidūrę 2 automobiliai. Sulaikytas žmogus“, – taip lakoniškai raportavo įvykio liudininkas.

Pasirodo, trečiadienį priešpiet čia vykdytą techninės pagalbos operaciją sujaukė, įtariama, visiškai girtas pašalinis vairuotojas, dar labiau komplikavęs apsunkintą eismą. Šiuo metu transportas kelio atkarpoje stringa, policija rūpinasi ten dirbančių pajėgų pastiprinimu.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad pareigūnai į reikalus užmiesčio kelyje A6 įsitraukė trečiadienio rytą. Tačiau iš pradžių jokiu kriminalu ar rimtesnėmis eismo kliūtimis čia nekvepėjo.

Pasirodo, praėjusią naktį, apie 3 val., šiame kelio ruože buvo nesuvaldytas ir į pakelę vertėsi sunkvežimis. Dienos metu, maždaug nuo 11 val., čia planuota techninės pagalbos operacija. Pareigūnų paprasčiausiai paprašyta jos metu laikinai pasirūpinti eismo saugumu.

Tačiau šią ir taip nepatogią situaciją galutinai sujaukė tikriausiai apsvaigęs vairuotojas.

Kai sunkvežimio avarijos vietoje važiuojamoji dalis buvo susiaurintą ir transporto srautą ėmėsi reguliuoti pareigūnai, ties šia vieta ėmė formuotis nedidelės spūstys. Darbų įkarštyje, apie 13 val., pasigirdo trenksmas. Vienas vyras, vairavęs mikroautobusą „Volkswagen Caravelle“, tarsi nepastebėjo priekyje lėtėjančio „Audi“ automobilio ir rėžėsi į jo galą.

Taip sunkvežimio avarijos vietoje atsirado nauja kliūtis sklandžiam eismui. Tačiau tai buvo dar ne viskas: iš karto kilo įtarimų, kad VW mikroautobuso nesuvaldęs vyras gali būti apsvaigęs. Pastarasis blaivumą pasitikrinti kategoriškai atsisakė.

Kaip žinoma, vairavimas apsvaigus, kuomet fiksuojamas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, Lietuvoje traktuojamas kaip kriminalinis nusikaltimas. Baudžiamoji atsakomybė gresia ir šiuo atveju – atsisakymas tikrintis prilyginamas sunkiam girtumui.

Įtariamąjį neblaivų VW vairuotoją teko sulaikyti įvykio vietoje, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tuo metu į dviejų avarijų ir įtariamojo sulaikymo vietą dar teko kviesti pastiprinimą – aprėpti visus atsiradusius reikalus iš anksto čia numatytų pajėgų nepakako. Vėliau apvirtęs sunkvežimis jau pastatytas ant kelio, sulaikyto VW vairuotojo autobusiukas – išgabentas, ir eismą šioje vietoje pavyko sugrąžinti į seną vagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius