Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Avaringumas metų pradžioje – perpus mažesnis, bet dalis vairuotojų jau spėjo priblokšti

Pirmąjį šių metų savaitgalį, penktadienį–sekmadienį, šalies keliuose įvyko 18 avarijų, kurių metu žuvo 2 žmonės, 21 žmogus buvo sužeistas. Pernai sausio 2 – 4 dienomis eismo įvykiuose nukentėjo dvigubai daugiau eismo dalyvių – žuvo penki žmonės, 46 buvo sužeisti, pirmadienį praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.
Avarija Panevėžio aplinkkelyje
Savaitgalio avarija Panevėžio aplinkkelyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penktadienį prieš pat vidurnaktį Kaišiadorių r., kelio Kaišiadorys–Žiežmariai 5-ame km, automobilis „VW Passat“ partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja kelio dalimi arčiau kelkraščio ėjusį 21 metų  pėsčiąjį. Vyras dėvėjo tamsios spalvos rūbus, nesegėjo atšvaitų.

Pėsčiąjį pražudęs „VW Passat“ rastas už kelių šimtų metrų, vairuotojas pasišalino. Netrukus automobilio vairuotojas buvo surastas ir sulaikytas. Įtariamas nusikalstamos veikos padarymu 18-metis uždarytas į areštinę.

Sekmadienį apie 17 val. Panevėžio rajone, Panevėžio aplinkkelyje, įvyko tragiška avarija, kurios  metu žuvo lengvuoju automobiliu „Volkswagen Touran“ važiavęs 48 metų vyras.

Gausiai sningant Berniūnų kaimo sankryžoje automobilis „VW Touran“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu vilkiku „Mercedes-Benz“, kurį vairavo 58 metų Latvijos pilietis.

Dėl stipraus smūgio lengvasis automobilis buvo visiškai suknežintas, vilkikas taip pat sudaužytas. Eismo įvykio metu automobilio „VW Touran“ vairuotojas žuvo.

Šeštadienio naktį, apie antrą valandą, Kelmės rajone, kelio Užventis–Tryškiai–Viekšniai 5 km, automobilio „Audi 80“ vairuotojas, neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas neblaivus, sankryžoje sukdamas į karę pusę nepraleido priešais atvažiuojančio automobilio BMW 318, vairuojamo 20-mečio vyro ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu buvo rimtai sužalota automobilio BMW keleivė, ji skubiai išvežta į Kauno klinikas. 

„Audi“ vairuotojas, kuriam nustatytas sunkus (2,8 promilės) girtumas, dėl sužeidimų išvežtas į Šiaulių miesto ligoninę.

Vilniuje, Gurių gatvėje, 30-metė vilnietė, neturėdama teisės vairuoti, vairavo automobilį „Jeep Grand Cherokee“, nesuvaldė galingo automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, susidūrė su priešpriešiais važiavusiu visureigiu „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 43 metų vilnietis, vežantis mažamečius vaikus.

Šeštadienį apie 19.50 val. Utenos rajone, kelyje Kaunas–Zarasai, Jasonių kaime 19-metis uteniškis būdamas neblaivus vairavo automobilį BMW 525, jo nesuvaldė ir nuvažiavo nuo kelio. Jaunam vairuotojui nustatytas vidutinis (1,87 promilės) girtumas.

Šio eismo įvykio metu buvo sužeistas pats vairuotojas ir du 24 metų keleiviai. Vyrai paguldyti į Utenos ligoninę.

Sekmadienį, septintą valandą ryte, Prienų rajono Mackių kaime, 46 metų „Audi 100“, vairuotojas buvo neatsargus, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas ir kelio reljefą, slidžiame kelyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Eismo įvykio metu sužalotas keleivis, 13 metų berniukas, kuris su kaulų išvežtas į Kauno klinikas.

Sekmadienio vakare Vilniaus apskrityje gausiai sningant, apie 20 val. Vilniuje, Gurių gatvėje 30-metė vilnietė, neturėdama teisės vairuoti vairavo automobilį „Jeep Grand Cherokee“, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, atitinkamai nepasirinko saugaus  greičio, nesuvaldė galingo automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 43 metų vilnietis, vežantis mažamečius vaikus. Visi „Mitsubishi“ važiavę žmonės buvo sužeisti. 16-metei nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai, ji paguldyta į Santariškių vaikų ligoninę, o 8-erių berniukas ir vaikų tėvas gydomi ambulatoriškai.

Pareigūnai informuoja, kad dėl žiemiškų orų, buvusių ar tebesitęsiančių kritulių eismo sąlygos keliuose yra apsunkintos. Atkreipkite dėmesį, kad kelio danga gali būti labai slidi.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų atsižvelgti į eismo ir meteorologines sąlygas, vairuoti atsargiai, pasirinkti saugų važiavimo greitį. 

Policija prašo eismo dalyvių atidumo ir dėmesingumo – ypač pėsčiųjų perėjose, gyvenamosiose vietovėse. Atkreipkime ypatingą dėmesį į vaikų saugumą keliuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius