Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bagamolų kaime rastas naminės degtinės aparatas teršė Šešuvio upelį

Lapkričio 13 apie 14.30 val. Raseinių rajono policijos komisariato tyrėjai, važiuodami keliu Šiluva-Žaiginys, ties Narušių kaimu, pastebėjo įtartiną automobilį, kuris, išsukdamas iš keliuko, įvažiavo į griovį. Pareigūnai pamatė, kad, išlipęs automobilio, vairuotojas svirduliuoja, sunkiai stovi ant kojų, todėl kilo įtarimas, kad jis neblaivus.
Naminės degtinės aparatas
Naminės degtinės aparatas / Šiaulių AVPK nuotr

Policininkams ėmus aiškintis situaciją, jie pajuto, kad nuo vairuotojo sklinda stiprus alkoholio kvapas, tad tapo akivaizdu, jog jis svaigiuosius gėrimus gėrė prieš sėsdamas už automobilio vairo.

Be jo automobiliu vyko ir du bebaimiai keleiviai – vyras su moterimi.

Apžiūrint automobilį, buvo rasta 10 plastikinių talpų su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą, todėl vairuotojas ir du keleiviai bei talpos su alkoholiu buvo atvežti į Šiaulių apskrities policijos Raseinių rajono komisariatą.

Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas,  o vairuotojui už vairavimą išgėrus taikyta dar ir  administracinė atsakomybė.

Kadangi į komisariatą atvesdinti asmenys neatskleidė paslapties, iš kur gavo naminę degtinę, pareigūnai pradėjo ieškoti šio „taško“.

Lapkričio 16-osios ryte Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai, eidami Šešuvio upelio šlaitu per mišką, esantį Raseinių r., Bagamolų k., pastebėjo, kad upelio vanduo – keistos spalvos. 

Netrukus jie aptiko prie pat upelio be priežiūros paliktą metalinę talpą ir metalinius įrengimus, kurie įprastai naudojami naminei degtinei gaminti.

Metalinė statinė ant ratų ir viena stačiakampio formos pakura į vieną visumą sujungtos nebuvo. Apžiūrint įvykio vietą, metalinėse talpose raugo nerasta, bet jo balos telkšojo aplink įrenginių stovėjimo vietą.

Fabrikėlio savininkai, matyt, pajutę pareigūnų vizitą, spėjo nutraukti čia vykusio „naminukės“ gaminimo procesą ir pasišalinti. Tik aplinką teršiančią griozdišką įrangą paliko. Pareigūnai ją nugabeno į antrinių žaliavų surinkimo aikštelę ir ieško jos savininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius