-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl galimo informacijos slėpimo apie planuojamas žudynes Kaune, prieš teismą stos Visvaldas Račkauskas ir Tomas Ulpis

Generalinė prokuratūra ir Policijos departamento Imuniteto valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų esą aplaidaus požiūrio į darbą 2009 metų spalį Kaune buvo nužudytas teisėjas Jonas Furmanavičius ir kaunietė Violeta Naruševičienė.
Visvaldas Račkauskas
Visvaldas Račkauskas / LNK nuotr.

Generalinė prokuratūra penktadienį pranešė, kad penkiems Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnams pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

BNS žiniomis, tarp įtariamųjų – buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldas Račkauskas ir buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis. Jie jau yra palikę tarnybą policijoje.

Ikiteisminio tyrimo, pradėto 2011 metų rudenį, metu buvo aiškinamasi, ar Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ėmėsi visų įstatyme numatytų priemonių, kad būtų užkirstas kelias teisėjo J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymams; ar nuo prokurorų nenuslėpė nužudymui išsamiai atskleisti ir ištirti reikšmingų aplinkybių; asmenų, žinančių kokių nors bylai išspręsti reikšmingų aplinkybių.

Vadovaudamiesi Baudžiamojo proceso kodeksu, prokurorai leido įtariamiesiems susipažinti su tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti tyrimą. Po to bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą.

Pernai į žurnalistus kreipęsis kauniečio Drąsiaus Kedžio draugu prisistatęs Mindaugas Žalimas yra pareiškęs, kad žudynių išvakarėse 2009-ųjų spalio 4-ąją buvo atvykęs į Policijos departamentą Vilniuje ir pranešė, jog kaunietis D.Kedys planuoja žudynes.

Vyras tvirtino pranešęs policijos generalinio komisaro pavaduotojams Visvaldui Račkauskui ir Algirdui Stončaičiui, tuometiniam kriminalinės policijos pareigūnui Tomui Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pernai lapkričio 14 dieną prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs T.Ulpis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius