-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisioje avarijoje žuvusios 6 vaikų mamos portretas: mažylius mylėjo, bet gyveno lyg ant parako statinės

Naktį iš antradienio į trečiadienį BMW avarijoje Kaune žuvusi 29-erių metų šešių vaikų mama K.L. gyveno viename skurdžiausių Kauno bendrabučių. Partizanų g. 5-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje – vien socialiniai būstai. Vietoje sutiktas žuvusiosios draugas, trijų jauniausių vaikų tėvas Valdas prašė iš šios tragedijos nedaryti šou. „Ji buvo gera mama, kad ir kas ką sakytų“, – patikino jis.
Namas, kuriame gyveno žuvusioji
Namas, kuriame gyveno žuvusioji / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktasis Partizanų g. 5 daugiabučio aukštas, kuriame gyveno žuvusioji su trim mažamečiais savo vaikais, – pats neramiausias. Savaitgaliais ar po pašalpų išmokos dienos, jame prasideda vakarėliai, užsibaigiantys įvairiais konfliktais. Nevengiama vartoti ir narkotikų. Anksčiau prie šio bendrabučio veikdavo net policijos postas, budėdavo apsauga.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame gyveno žuvusioji
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame gyveno žuvusioji

„Ko čia tik nevyksta. Koridoriuose ir švirkštų rasi, ir kokį savadarbį narkotinių medžiagų rūkymo aparatą“, – teigė šiame bendrabutyje gyvenanti Aistė, pati policiją vien šiemet į bendrabutį kvietusi gal 8 kartus.

Merginos teigimu, K.L. šiame „barake“ gyveno apie penketą metų.

Ji – žuvusios K.L. draugė, turėjusi tapti mažiausio vaikučio krikšto mama. Pastarąjį kartą su K.L. ji bendravo antradienį, pusdienį iki nelaimės. Draugė neužsiminė, jog žada vakare „baliavoti“ ar kad laukia svečių. Moteris nė neįtaria, su kuo ji galėjo važiuoti tuo mirtį nešančiu BMW. Šio automobilio vėlų antradienio vakarą bendrabučio kieme nebuvo.

„Nemanau, kad jie šventė pas K.L. kambaryje, nors ten alkoholio butelių ir rasta. Didžiulis šokas. Draugės kūnas buvo taip sumaitotas, kad ją mama atpažino tik iš tatuiruočių“, – patikino Aistė.

15min žurnalistams trečiadienį apie vidurdienį besilankant bendrabutyje, prie žuvusios K.L. buto durų plušo „Kauno butų ūkis“ – durys buvo plombuojamos. Mažame kambarėlyje galima buvo išvysti mažylių lovytes (iš „Kartų namų“ išleista prieš keletą mėnesių, K.L. su trim mažiausiais vaikais buvo apgyvendinta socialiniame būste Partizanų g. 5), ant stalo sustatyti stovėjo keli alkoholinių gėrimų buteliai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame gyveno žuvusioji
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame gyveno žuvusioji

Trijų vaikų tėvas: „Ji buvo gera mama“

Netrukus prie buto durų pasirodė ir mažiausių trijų vaikų tėvas Valdas. Išvydęs žurnalistus, jis nebuvo patenkintas, tačiau nuramintas Aistės, vyras ėmė ginti žuvusią buvusią draugę.

Kaip man dabar penkerių metų vaikui paaiškinti, kad jo mama mirė? Nedarykit iš to šou, prašau.

„Kartu susilaukėm trijų vaikų, nors mūsų keliai vėliau ir išsiskyrė. Kad ir kas ką sakytų, ji buvo gera mama. Vaikai tikrai prižiūrėti, pamaitinti. Nuvesdavo į darželį juos. Sutardavom. Aš pats dirbu Anglijoje. Vis parveždavau ir duodavau jai pinigų. Pasiimdavau vaikus, kad mieste prasiblaškytų. Šiąnakt, apie 2 val. nakties, dar mačiau lange degant šviesą. Pagalvojau, štai, namie ramiai sėdi. O ryte sužinojau apie nelaimę.

Nemanau, kad ji mažylius vienus paliko, kaip rašoma spaudoje (Vaiko teisių apsaugos skyriaus duomenimis, sesutė su jauniausiu broliuku nelaimės metu buvo namuose, o vyresnis brolis – paliktas savaitiniame darželyje – aut. past.), – tikriausiai kaimynė saugojo. Kaip man dabar penkerių metų vaikui paaiškinti, kad jo mama mirė? Nedarykit iš to šou, prašau.

Mano dabartinė draugė laukiasi vaikiuko. Tai man – jau aštuntas vaikas. Beje, viena mano mergina, būdama 30-ties metų, žuvo iškritusi pro langą iš 4 aukšto. Po metų pradėjau draugauti su K.L. Dabar, artėjant trisdešimtmečiui, žuvo ir ji. Nežinau, čia kažkoks prakeiksmas?“, – stebėjosi vyras.

Paklaustas, ar įsivaizduoja, su kuo ji važiavo tame BMW, Valdas pasakyti negalėjo.

„Pažįstu tik tą kitą merginą, kuri dabar ligoninėje. Ji ne čia gyvena. Ji neseniai iš Anglijos grįžo. Galbūt dėl to visi susiėjo ir šventė. Matyt, važiavo į Šilainius užsipirkti alkoholio“, – spėjo vyras.

Vaikai – sveiki

Kaip 15min informavo Kauno klinikinė ligoninė, trečiadienį po vidurdienio į jų gydymo įstaigą buvo atvežti 3-ejų metų berniukas, 4-erių metų mergaitė, ir metukų kūdikis. Pagal sutartį su Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriumi būtent į šią ligoninę atvežami vaikai, netekę globos arba kai jiems reikia užtikrinti laikiną, iki 7 parų trunkančią, socialinę priežiūrą ir globą.

„Vaikai, pirminiais duomenimis, yra sveiki, tačiau jiems dar bus atliekami įvairūs ir išsamūs medicininiai tyrimai. Suprantama, kad jais bus ir kitaip visapusiškai pasirūpinta. Su jais bendrauja socialinė darbuotoja, bus suteiktos ir psichologo paslaugos“, – informavo Kauno klinikinės ligoninės atstovai.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai intensyviai ieško globėjų šeimos, kuri priimtų savo žinion visus tris vaikučius. Pasiteiravus, ar nežada kovoti dėl vaikų globos, Valdas patikino, kad to tikriausiai imsis užsienyje uždarbiaujanti, bet šiuo metu Kaune esanti, K.L. mama.

Tai, kad K.L. prižiūrėjo savo vaikus, patvirtino ir jos draugė bei kaimynė Aistė. Pasak jos, ir dabar bute esančiame šaldytuve – pilna maisto. Vaikučiai buvo maudomi, gražiai aprengti.

„Normali moteris K.L., nebuvo prie ko kabintis. Nevargo. Neturėjo jokių skolų. Tik už butą, nes kol gyveno pusmetį „Kartų namuose“, nežinojo, jog reikia rašyti prašymą, kad mokesčiai nesikauptų už negyvenamą būstą. Vaikai nebuvo kokie murziai. Švariai aprengti, pavalgydinti. Žinote, kūdikiams tarpupirščiai būna juodi. Tai ji tik pamatydavo, kad rankutės susitepė, tuoj puldavo plauti. Labai prižiūrėdavo mažylius. Ir Valdas juos lankydavo. Pinigų duodavo, į filmą nusiveždavo. O ir ji pati bandė prisidurti pinigėlių – kosmetiką platindavo“, – teigė žuvusiosios draugė.

Dar viena pakalbinta žuvusiosios kaimynė taip pat tikino, jog K.L. savo vaikus prižiūrėjo – jie buvo tvarkingi.

Kauno apskrities policijos žiniomis, K.L. buvo bausta administracine tvarka. Aistė spėja, kad galėjo seniau gauti baudą už rūkymą bendrabučio koridoriuje.

Skaudi avarija nusinešė trijų žmonių gyvybes

Avarija Kaune įvyko naktį iš antradienio į trečiadienį. Policijai bandant sustabdyti automobilį BMW 320 šis padidino greitį ir spruko. Pareigūnai teigia, kad bėgliai buvo gerokai greitesni už patrulius – BMW tolo nuo policininkų net tuomet, kai jie 140 km/val. greičiu bandė vytis.

S.Žukausko ir Šiaurės prospekto žiede vairuotojas nesuvaldė universalo. Šis išslydo iš važiuojamosios dalies ir nuvažiavęs nuo kelio trenkėsi į troleibusų linijos stulpą. Automobiliu važiavo penkiese. Eismo įvykio metu žuvo automobilį vairavęs vyras (gim. 1996 m.), keleivis (gim. 1997 m.) ir moteris, gimusi 1988 m. Į gydymo įstaigą dėl patirtų sužalojimų pristatyti du keleiviai: mergina ir vaikinas, gimę 1995 m. Spėjama, kad vairuotojas galėjo sprukti dėl to, jog buvo neblaivus.

VIDEO: Pareigūnų užfiksuota Kaune nuo policijos sprukusio BMW avarija

Viena iš žuvusiųjų – šešių vaikų mama K.L. Pastaruoju metu su ja gyveno ir augo trys ikimokyklinio amžiaus vaikai – du berniukai ir mergaitė. Jauniausias iš jų gimęs 2016 m. Iš trijų vyriausiųjų vienas vaikas gyvena su tėvu, o kiti du – globėjų žinioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius