Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusio keleivio kelionė automobiliu baigėsi Lietuvos areštinėje

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą mėginusį neteisėtai patekti automobilio „Mercedes–Benz C220“ keleivį. Jis dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, klastotus, neva Latvijoje išduotus dokumentus. Jo teisinę padėtį pasieniečiai šiuo metu nustatinėja.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / VSAT nuotr.

Vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patruliavo ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu. Kelyje Suvalkai–Marijampolė patikrinti jie sustabdė automobilį „Mercedes–Benz C220“ vokiškais registracijos numeriais. Jį vairavo Baltarusijos pilietis, turėjęs tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus.

„Mercedes–Benz“ automobiliu dar vyko keleivis, kuris kontrolės metu pasieniečiams pateikė latvišką asmens tapatybės kortelę ir neva minėtoje šalyje jam išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dokumentai VSAT pareigūnams sukėlė įtarimą. Netruko išsiaiškinti, kad šie keleivio dokumentai, kaip įtariama – klastotės.

Keleivis taip pat turėjo ir leidimą laikinai gyventi Prancūzijoje.

Automobilio keleiviui VSAT pareigūnai kelionės tęsti neleido. Vyras buvo išlaipintas ir po apklausos uždarytas į areštinę.

Pirminiais duomenimis, šis užsienietis yra 42-ejų Baltarusijos pilietis. Vyro pateiktus dokumentus ir jo teisinę padėtį pasieniečiai šiuo metu nustatinėja. Taip pat ketinama kreiptis į Prancūzijos teisėsaugininkus.

Užsieniečiui dėl dokumentų suklastojimo ar jais gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

„Mercedes–Benz C220“ vairavusiam Baltarusijos piliečiui Kalvarijos užkardos pareigūnai leido vykti toliau.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius