Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kontrabandininkas už pasiūlytą 10 eurų kyšį gavo nuodugnų vilkiko patikrinimą

Savaitgalį muitininkams įkliuvo Medininkų kelio posto pareigūnus nesėkmingai mėginęs papirkti Baltarusijos pilietis, teisindamasis, kad dokumentuose palikti pinigai yra padėka už greitą muitinės procedūrų įforminimą. Tačiau paaiškėjo, kad pinigais jis bando pridengti cigarečių kontrabandą.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Šeštadienio vakarą 35-erių metų Baltarusijos pilietis A. D. į Medininkų kelio postą atvyko tuščiu krovininiu vilkiku „Volvo“. Pradėjus muitinį patikrinimą, jis muitininkams žodžiu deklaravo, kad su savimi turi leidžiamą kiekį – du pakelius – cigarečių, pateikė automobilio bei asmens dokumentus.

Juose muitinės inspektoriai aptiko 10 eurų kupiūrą. Baltarusio žodžiais tariant, šie pinigai – tai padėka už greitą muitinį įforminimą. Pilietis įspėtas, kad už siekį papirkti muitinės pareigūną gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kiekvienu atveju, kai pareigūnams brukamas kyšis, muitinėje priimamas sprendimas detaliai patikrinti automobilį ir įsitikinti, ar pilietis turėjo pagrindo papirkti muitinės pareigūnus. Šįkart baltarusio vilkiko kabinoje rastas 1 blokas nedeklaruotų cigarečių, o krovininio automobilio puspriekabės šaldymo įrangos sistemoje – dar 123 blokai „Pall Mall“ ir „Kent“ cigarečių.

Tabako gaminių vertė – beveik 3 tūkst. eurų. Už kontrabandos gabenimą vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Transporto priemonė ir cigaretės sulaikytos.

Už neteisėto atlygio siūlymą pagal LR baudžiamojo kodekso 227 str. Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Per pirmuosius 2016 metų mėnesius muitinės pareigūnų iniciatyva buvo užfiksuota 70 neteisėtų pinigų siūlymo muitininkams atvejų. Šiais metais tai trečiasis muitinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas).

Lietuvos muitinė primena, kad pranešti apie muitinės pareigūnų korupcijos, piktnaudžiavimo ar kitos neteisėtos veiklos atvejus galima visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis, nemokamu pasitikėjimo tel. 8 800 555 44, taip pat elektroniniu paštu pasitikek@lrmuitine.lt bei Lietuvos muitinės internetinėje svetainėje www.lrmuitine.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius