Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barnį „Facebook“ girti transliavę ir vaikams grasinę tėvai teisiami nebus

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl tėvų piktnaudžiavimo savo teisėmis, trečiadienį praneša Generalinė prokuratūra.
Incidentas Vaivadiškių kaime
Incidentas Vaivadiškių kaime / Kadrai iš transliacijos
Temos: 1 Vaiko teisės

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė priėmė nutarimą nutraukti šių metų vasario pradžioje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl tėvų piktnaudžiavimo savo teisėmis ir pareigomis.

Toks nutarimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad baudžiamoji atsakomybė taikytina tik kraštutiniais atvejais, kuomet negalima taikyti kitų teisinės atsakomybės rūšių.

Konstatuota, kad buvę sutuoktiniai vaikų akivaizdoje elgėsi nederamai, tėvai gali būti nubausti administracine tvarka.

Šiuo atveju buvo konstatuota, kad buvę sutuoktiniai vaikų akivaizdoje elgėsi nederamai, jų veiksmuose nustatyti administracinio nusižengimo požymiai, atitinkantys tėvų valdžios panaudojimą priešingą vaikų interesams. Atsižvelgiant į tai, ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga perduota Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnams spręsti administracinės atsakomybės taikymą nepilnamečių tėvams A. Š. ir R. Š.

Informacija apie nustatytas aplinkybes taip pat perduota Jonavos rajono savivaldybės administracijos vaiko teisių apsaugos skyriui.

Prokuratūros atstovai primena, kad vasario 4-ąją socialiniame tinke „Facebook“ buvo transliuotas tiesioginis video, kuriame matomi mažamečių akivaizdoje alkoholinius gėrimus vartojantys, besikeikiantys, įžeidinėjantys vienas kitą ir užgauliojantys vaikus asmenys.

VIDEO: Po girtų tėvų tiesioginės transliacijos feisbuke, policija paėmė vaikus

Ikiteisminio tyrimo metu negauta duomenų, apie prieš vaikus naudotą fizinį smurtą.

Tėvų surengta konfliktinio pokalbio transliacija sulaukė audringos kitų, to paties socialinio tinklo, vartotojų reakcijos.

Tąkart Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams gavus pranešimą apie įvykį ir nuvykus į jo vietą, rasti neblaivūs tėvai – A. Š., kuriam nustatytas 2,66 promilės girtumas ir R. Š., kuriai nustatytas 2,84 promilės girtumas. Tėvus išvežus į komisariatą, mažamečiai pristatyti į gydymo įstaigą bei informuoti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Šis nutarimas gali būti skundžiamas iki gegužės 9 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius