Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Barnis dėl šuns baigėsi namo padegimu – sės už grotų ir susimokės 26 tūkst. eurų

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu 59-erių metų Kauno rajono gyventojui V.K. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai vasario 1 dienos priimtu nuosprendžiu skyrė 1-erių metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Taip pat iš V.K. priteista virš 25 tūkst. eurų turtinė žala, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas.
Kauno rajono Paparčių kaime kilęs gaisras
Kauno rajono Paparčių kaime kilęs gaisras / Kauno apskrities policijos nuotr.

V.K. nuteistas už tai, kad laikotarpyje nuo 2021 metų rugsėjo 25 dienos 23 valandos iki rugsėjo 26 dienos 02.04 valandos Kauno rajone, prieš tai įsibrovęs į aptvertame sklype užrakintą gyvenamąjį namą ir pagrobęs 50 l talpos dujų balioną (25 eurų vertės), tyčia padegė svetimą gyvenamąjį namą.

Taip visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą ir padarė nukentėjusiesiems bendrą 26 150 eurų turtinę žalą.

Teisminio nagrinėjimo metu V.K. savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, kad su nukentėjusiuoju santykiai buvo nekokie, pykosi dėl šuns, užkrėtė jį virusine liga, nesakė, kad pats serga, tuo metu, kai pas jį pjovė malkas.

„Užėjo į namą ir padegė užuolaidą, nes turėjo ant nukentėjusiojo piktumą. Norėdamas, kad nenukentėtų šalia esantis draugo namas, prieš tai išnešė dujų balioną. Nebuvo tuo metu nukentėjusiojo namuose. Dujų balioną padėjo krūmuose, paskui su karučiu jį parsivežė pas save į malkinę. Matė, kad namas sudegė“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Skiriant bausmę V.K., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė du apysunkius tyčinius nusikaltimus, siekiant savanaudiškų tikslų, būdamas rezcidyvistu, administracine tvarka baustas.

„Įvertinus visas šias aplinkybes, teismo vertinimu, tik reali laisvės atėmimo bausmė gali paveikti V.K., kad jis daugiau nenusikalstų bei užtikrins teisingumo pricipo įgyvendinimą. Kitos rūšies bausmės jo nusikalstamiems polinkiams pakeisti nepakaktų“, – motyvavo teismas.

V.K. skirta galutinė subendrinta 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Civiliniai ieškiniai tenkinti visiškai, iš V.K. priteisiant iš viso 26 tūkst. eurų turtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius