Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be kaukės vaikštinėjusio ir plaukte Nemunu nuo policijos sprukusio kauniečio laukia teismas

Kuriozinė istorija, kuomet Kaune policija vaikėsi karantino reikalavimus pažeidžiantį vyrą, bus įvertinta ir administracinių nusižengimų byloje.
Nemune apvirto baidarė
Asociatyvi iliustracija: Nemunas, tarnybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities policija baigė tyrimą triukšmingai nuskambėjusių gaudynių istorijoje, tikimasi, kad jau šį gegužės mėnesį byla bus išnagrinėta teisme.

Apie neįprastą nutikimą 15min pasakojo prieš porą savaičių, kuomet nuo pareigūnų sprukęs vyras be kaukės šoko į vandenį.

Policijai teko prašyti, kad bėglį į krantą parplukdytų ugniagesiai gelbėtojai.

Panemunės šile be kaukės vaikščiojęs vyras du kartus nesiklausė pareigūnų įspėjimo, po trečiojo šoko į šaltą upės vandenį.

Apie šį nutikimą savajame „Facebook“ profilyje tuomet teko papasakoti Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui laikinai vadovaujančiam Elanui Jablonskui.

Komisaras stebėjosi, kad du sykius geranoriškai įspėtas vyras elgėsi savaip, o trečią kartą patruliams įspėti jo nebepavyko. Vyras puolė bėgti, nestojo prašomas ir galiausiai įšoko į vandenį, o priplaukęs prie tilto atramos ten nusprendė pasilikti. Teko prašyti ir gelbėtojų pagalbos jį pargabenti į Nemuno krantą.

„Medikai apžiūrėjo plaukiką, o mes atsivežėme į komisariatą. Dabar jau įspėjimo nebeužteks – vyrui, gimusiam 1979 m., teks atsakyti ir už tai, kad nedėvėjo apsauginės kaukės, ir už tai, kad nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų“, – socialiniame tinkle yra rašęs E.Jablonskas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Elanas Jablonskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Elanas Jablonskas

Dabar teisme bėgliui vien už policijos reikalavimų nevykdymą gresia bauda nuo 200 eurų (karantino padėties metu baudos didesnės ir už pareigūnų neklausymą), o karantino pažeidimai pagal sugriežtintą tvarką Lietuvoje baudžiami itin griežtai: nuo 500 iki 1500 eurų.

Gali būti, kad bendra bauda pažeidėjui liks minimali, nes pagal teismų praktiką didesnė piniginė nuobauda dažniausiai apima ir mažesnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius